Convenio Colectivo de Emp... de Girona

Última revisión
25/11/2015

Adhesion. Convenio Colectivo de Empresa de AYUNTAMIENTO DE PONT DE MOLINS de Girona

Empresa Provincial. Versión Validez desde 25 de Noviembre de 2015 en adelante

Tiempo de lectura: 8 min

Tiempo de lectura: 8 min

Resolucio per la qual es disposa la inscripcio i la publicacio de l acord d adhesio de l Ajuntament de Pont de Molins a l Acord comu de condicions per als empleats publics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants, per als anys 2015 - 2017 (codi de conveni num. 17100142142015) (Boletín Oficial de Girona num. 227 de 25/11/2015)

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent en data 16 d'abril de 2015, segons el que disposa l'article 38.3 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Resolc:

­1 Disposar la inscripció de l'acord d'adhesió de l'Ajuntament de Pont de Molins a l'Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants, per als anys 2015 - 2017 (codi de conveni núm. 17100142142015) al Registre de convenis i acords col·lectius de treball dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a Girona.

­2 Disposar la seva publicació en el BOP de Girona.

Girona, 30 d'octubre de 2015

Ferran Roquer i Padrosa

Director dels Serveis Territorials

Transcripció literal del text original signat per les parts

Ajuntament de Pont de Molins. Acord del Ple

Identificació de l'expedient

Expedient relatiu a l'adhesió a l'acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017).- Aprovació.

Fets

En data 14 d'abril de 2015 es constitueix la Mesa general de negociació dels empleats públics de la Corporació amb els següents representants: en representació de l'Ajuntament el Sr. Alcalde president, en representació dels empleats públics, el Sr. Rafael Navarro Moreno, responsable d'administració local a les comarques gironines de CCOO; actuava com a secretari de la Mesa, el secretari de l'Ajuntament.

Les parts manifesten la voluntat d'adherir-se a l'Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017), que s'annexa a l'expedient per a la seva aprovació (DOGC núm. 6826, de 09.03.2015).

Vist l'informe emès pel secretari interventor.

Fonaments de dret

1.- L'article 8 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical (LOLS), estableix que les seccions sindicals dels sindicats més representatius i dels que tinguin representació en els òrgans de representació que s'estableixin en les administracions públiques tindran, entre d'altres drets, el de la negociació col·lectiva, en els termes establerts en la seva legislació específica.

2.- Per la seva banda, l'article 31 de la llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP), estableix que els empleats públics tenen dret a la negociació col·lectiva, representació i participació institucional per a la determinació de les seves condicions de treball. Per negociació col·lectiva, als efectes d'aquesta llei, s'entén el dret a negociar la determinació de les condicions de treball dels empleats de l'Administració Pública.

3.- L'article 32 de l'EBEP estableix que la negociació col·lectiva, representació i participació dels empleats públics amb contracte laboral es regirà per la legislació laboral, sens perjudici dels preceptes d'aquest capítol que expressament els hi són d'aplicació.

4.- L'article 33 de l'EBEP estableix que la negociació col·lectiva de condicions de treball dels funcionaris públics estarà subjecta als principis de legalitat, cobertura pressupostària, obligatorietat, bona fe negocial, publicitat i transparència, i es durà a terme mitjançant l'exercici de la capacitat representativa reconeguda a les organitzacions sindicals en els articles 6.3.c); 7.1 i 7.2 de la Llei orgànica de llibertat sindical i, també, d'acord amb el que estableix el capítol IV del títol III de l'EBEP.

5.- Per dur a terme la negociació de les condicions de treball es constituiran Meses de Negociació en què estaran legitimats per ser-hi presents, per una banda, els representants de l'Administració Pública corresponent i, per l'altra, les organitzacions sindicals més representatives de la Comunitat Autònoma, així com els sindicats que hagin obtingut el 10% o més dels representants en les eleccions per a delegats i Juntes de Personal, en les unitats electorals compreses en l'àmbit específic de la seva constitució.

6.- Ara bé, en el cas que aquí ens ocupa s'ha fet la negociació i fixació de les condicions comunes d'ocupació dels empleats públics de l'Ajuntament de Pont de Molins per mitjà de l'adhesió a l'Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017) (publicat al DOGC núm. 6826, de 09.03.2015), acordat per l'Associació Catalana de municipis de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, per Comissions Obreres de Catalunya i per la Unió General de Treballadors de Catalunya el 19 de desembre de 2014. Tal com permet l'article 34.2 de l'EBEP. Aquest article reconeix la legitimació negocial de les associacions de municipis per tal que puguin negociar col·lectivament acords de condicions de funcionaris públics, als qual puguin adherir-se els municipis amb caràcter previ o de forma successiva a la seva negociació.

7.- L'article 37 de l'EBEP fixa les matèries objecte de negociació, amb el límit corresponent a les competències de cada Administració Pública i amb l'abast que legalment procedeixi en cada cas. Aquest precepte fixa també les matèries excloses de l'obligatorietat de la negociació en el seu apartat segon.

8.- L'article 38 de l'EBEP estableix que en el si de les meses de negociació corresponents, els representants de les administracions públiques podran concertar pactes i acords amb la representació de les organitzacions sindicals legitimades a aquests efectes, per a la determinació de condicions de treball dels funcionaris d'aquestes administracions.

Aquest article també determina que els pactes es duran a terme sobre matèries que corresponguin estrictament a l'àmbit competencial de l'òrgan administratiu que el subscrigui i, s'aplicaran directament al personal de l'àmbit corresponent. Que els acords es duran a terme sobre matèries competencials dels òrgans de govern de les administracions públiques. Per a la seva validesa i eficàcia serà necessària la seva aprovació expressa i formal per part d'aquests òrgans. Quan aquests acords hagin estat ratificats i afectin a temes que puguin ser decidits de manera definitiva pels òrgans de govern, el contingut d'aquests serà directament aplicable al personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació, sens perjudici que, a efectes formals, es requereixi la modificació o derogació, en el seu cas, de la normativa reglamentària corresponent.

9.- En el cas que aquí ens ocupa, l'abast i el contingut de les matèries objecte de negociació impliquen que la seva aprovació estigui supeditada a l'acord exprés del Ple municipal, per la qual cosa l'acord concertat requerirà de la seva aprovació expressa per tal que adquireixi plena validesa i eficàcia.

10.- El contingut de l'acord respecta els límits establerts legalment en matèria de negociació de les condicions de treball dels empleats públics.

11.- L'acord d'adhesió a l'acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017) un cop aprovat i signat, s'ha de remetre a l'oficina pública a què fa referència la LOLS i serà immediatament publicat en el diari oficial corresponent, d'acord amb el que estableix l'article 1 del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball. Per tant, caldrà trametre als Serveis Territorials del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya el text de l'acord d'adhesió per a la seva posterior publicació al diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tenint en compte que la competència per aprovar l'adhesió a l'acord 2015-2017 és del Ple, tal com disposen la legislació bàsica de règim local, l'EBEP i l'article 175 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, proposa al Ple l'adopció del següent:

Acord

Primer.- Aprovar l'adhesió a l'Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017), conforme es manifesta en l'acta de la Mesa general de negociació dels empleats públics del dia 14 d'abril de 2015.

Segon.- Indicar que aquest acord d'adhesió entrarà en vigor l'endemà de la seva aprovació pel Ple de l'Ajuntament amb independència de les adequacions organitzatives i singulars que sigui necessari establir per fer efectiu el seu contingut.

Tercer.- Trametre còpia d'aquest acord, així com de tota la documentació complementària, al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, als efectes de la seva inscripció i publicació, i a la Comissió Paritària General de Seguiment de l'Acord comú perquè també tingui coneixement de l'adhesió en compliment de l'establert a l'article 4 de l'Acord.

Quart.- Notificar aquest acord als representants sindicals.

Cinquè.- Publicar aquest acord per al coneixement general en el tauler municipal d'edictes i en l'apartat de transparència de la web corporativa.