Aprovació inicial de les ...12-03-2021

Última revisión
17/03/2021

Aprovació inicial de les bases reguladores de les subvencions complementàries destinades a hoteleria, bars i restauració. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021

Tiempo de lectura: 9 min

Tiempo de lectura: 9 min

Relacionados:

Aprovacio inicial de les bases reguladores de les subvencions complementaries destinades a hoteleria, bars i restauracio. - Boletín Oficial de Barcelona de 12/03/2021

Plazo de la solicitud:Ver Detalles, 12/03/2021 hasta ----

Beneficiarios: Empresas y autónomos, Particulares

Tipo: Bases

Boletín: Boletín Oficial de Barcelona

Categorías: Empresa, Servicios Sociales

(Páginas 9-12)


Promoció ciutat

E D I C T E

Amb data 1 de març de 2021 el Ple de l Ajuntament en sessió ordinària va aprovar les Bases reguladores de les subvencions complementàries, en règim de concurrència competitiva destinades hoteleria, bars i restauració de Vilanova i la Geltrú.

En compliment de l acord quart, es procedeix a publicar en el 'Butlletí Oficial de la Província' el text complert de les Bases per a general coneixement, obrint-se un termini d informació pública de DEU DIES HÀBILS a comptar de l endemà de la publicació.

D acord amb l acord sisè, transcorregut aquest termini sense que s hagi produït cap reclamació s entendran definitivament aprovades.

Text de les Bases:

BASES REGULADORES DE LES SUBVENCIONS COMPLEMENTÀRIES EN RÈGIM DE CONCURRÈNCIA COMPETITIVA DESTINADES A EMPRESES D'HOTELERIA, BARS I RESTAURACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ

1. Objecte del programa de subvencions

Aquesta convocatòria i bases tenen per objecte fixar els criteris i el procediment per a la sol·licitud, concessió i pagament de subvencions econòmiques a determinades persones físiques i jurídiques que desenvolupen al nostre municipi les activitats econòmiques d hoteleria, bars i restauració, per tractar-se d uns sectors en els que l emergència sanitària associada a la COVID-19 ha tingut una especial incidència, amb un segon tancament al mes de novembre de 2020, i amb una important reducció d horaris i d aforament un cop permesa la reobertura.

2. Condicions generals de les subvencions

Es preveuen les següents subvencions econòmiques:

A) Subvenció del 50% de l Impost sobre Béns Immobles de la quota de l exercici 2020 als establiments hotelers donats d alta a Vilanova i la Geltrú.

B) Subvenció del 25% de la Taxa d Escombraries d Activitats de la quota de l exercici 2020 als establiments del sector de la restauració (bars, cafeteries i restaurants) donats d alta a Vilanova i la Geltrú.

C) Subvenció de la part corresponent al quart trimestre de 2020 de la Taxa d Ocupació del Domini Públic amb Taules i Cadires de la quota de l exercici 2020 als establiments del sector de la restauració (bars, cafeteries i restaurants) donats d alta a Vilanova i la Geltrú.

Per efectuar el càlcul de la subvenció:

' S inclouran les quantitats pagades per recàrrecs abans de la finalització del termini fixat a la convocatòria per sol·licitar les subvencions.

' En els casos B) i C) la quota no tindrà en compte la reducció del 35% aprovada pel Ple de l Ajuntament en data 1 de juny de 2020.

3. Requisits dels sol·licitants

En la data de proposta de concessió de la subvenció s ha de complir:

a. El rebut objecte de la subvenció ha d estar totalment pagat.

b. El sol·licitant no ha de tenir cap deute pendent amb l Ajuntament, ja sigui derivat d ingressos de dret públic o de dret privat. En el cas de deutes fraccionats, s haurà d estar al corrent de pagament dels terminis del fraccionament. La comprovació d aquesta circumstància es farà directament per l Ajuntament.

Tindran dret a sol·licitar les subvencions totes aquelles persones físiques o jurídiques que tinguin l activitat empresarial al municipi, en els sectors de l hoteleria, bars i restauració.

Les subvencions regulades per aquesta convocatòria i bases són compatibles:

' Amb les subvencions concedides per l Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per les convocatòries realitzades a partir de les bases de subvencions en règim de concurrència competitiva destinades a empreses de Vilanova i la Geltrú afectades per la crisi de la Covid-19 aprovades pel Ple d 1 de juny de 2020.

' Amb les subvencions, prestacions i ingressos per a la mateixa finalitat, procedents d altres administracions o ens públics o privats, ja siguin d àmbit local, nacional, estatal, de la Unió Europea o d organismes internacionals.

Només s admetrà una sol·licitud per persona física o jurídica.

4. Sol·licituds

1. Els interessats hauran de presentar de forma electrònica, a través del model disponible a l apartat de Tràmits de la Seu Electrònica de l Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, una sol·licitud per cada local d activitat de la que demanin subvenció.

Per poder presentar la sol·licitud, cal que l empresa disposi d un certificat digital qualificat, vàlid i vigent. La falsedat en qualsevol dada en el formulari de sol·licitud o document que l acompanyi, deixa sense efectes aquest tràmit, des del moment en què es conegui i, en conseqüència, comporta la inadmissibilitat de la sol·licitud de subvenció, sens perjudici que pugui ser causa de revocació de la subvenció si es coneix amb posterioritat a la concessió d aquesta.

2. Junt amb la sol·licitud s haurà d acompanyar:

' Model degudament complimentat, signat i validat per l'entitat financera, de les dades bancàries del compte on, en cas d aprovació, s ingressarà l import de la subvenció.

' Declaració responsable del sol·licitant de trobar-se al corrent de les obligacions fiscals amb l Ajuntament, l Agència Tributària i la Seguretat Social.

3. Si la documentació presentada és incorrecta o incompleta, es requerirà la persona sol·licitant perquè l esmeni en el termini de deu dies hàbils, amb l advertiment que de no fer- ho es tindrà per desistida la seva sol·licitud, prèvia resolució dictada a l efecte.

4. El termini per a presentar les sol·licituds s inicia l endemà de la publicació de la convocatòria i les bases al BOPB, i durant el termini de 30 dies hàbils. En aquest sentit, les sol·licituds de les subvencions presentades resten condicionades a l aprovació definitiva de les bases.

Qualsevol sol·licitud presentada fora de termini no serà admesa a tràmit.

5. La presentació de la sol·licitud implica l acceptació plena de la present convocatòria i bases.

6. Termini de resolució i notificació

' El procediment de concessió de les subvencions regulades en aquesta convocatòria i bases serà el de concurrència competitiva.

' Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds previst a la convocatòria i bases, s examinaran conjuntament, en un sol procediment, totes les sol·licituds presentades dins del termini establert, i es resoldrà en un únic acte administratiu.

' Un cop resoltes les sol·licituds, seran notificades als interessats mitjançant la publicació a la seu electrònica de l Ajuntament de la resolució de la Junta de Govern Local, d acord amb allò previst a l article 45 de la Llei 39/2015, d 1 d octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

' El termini màxim de resolució dels expedients i de publicació de les notificacions és de sis mesos, a comptar des de la data de tancament del període de presentació de sol·licituds, d acord amb el previst a l article 6.D) de l Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions d aquest ajuntament.

' La manca de resolució dins el termini indicat tindrà efectes desestimatoris.

5. Pagament

El pagament dels ajuts atorgats es realitzarà, d acord amb les disponibilitats de la Tresoreria municipal, en un únic pagament, mitjançant transferència bancària en el compte de l entitat indicada pel beneficiari al moment de presentar la sol·licitud.

6. Obligacions

1. Les persones beneficiàries de qualsevol dels ajuts recollits a les presents bases i convocatòria estan obligades a:

' Atendre els requeriments que pugui realitzar l Ajuntament per a la comprovació de les dades que van servir per justificar la sol·licitud de la subvenció.

' Comunicar a l Ajuntament les alteracions que suposin una modificació sobrevinguda de les circumstàncies que justifiquen la recepció de la subvenció.

' Sotmetre s a les actuacions de comprovació que s estableixen per part de l Ajuntament, així com qualsevol altra comprovació i control financer que puguin dur a terme els òrgans de control competents, i aportar tota la documentació que els sigui requerida en l exercici de les actuacions anteriors.

2. L incompliment d aquests requisits pot ser motiu de la pèrdua de la subvenció i, si escau, del seu reintegrament.

7. Inadmissibilitat i desistiment

L incompliment dels requisits no esmenables o del termini de presentació de sol·licituds que estableixen aquesta convocatòria i bases comporta la inadmissibilitat de la sol·licitud. La manca de presentació de qualsevol dels documents exigits per aquesta convocatòria i bases, o la manca d esmena dels requisits esmenables en el termini de 10 dies hàbils i amb el requeriment previ, comporta el desistiment de la sol·licitud.

Qualsevol persona sol·licitant pot desistir expressament de la seva sol·licitud de subvenció abans de rebre la resolució d atorgament, presentant un escrit de desistiment.

8. Causes de revocació

1. Seran causes de revocació de l ajut atorgat:

' La falsedat de la documentació presentada per la persona interessada o si alguna declaració d aquesta persona és falsa.

' L incompliment de les obligacions exposades a la Base sisena (6. Obligacions).

2. La resolució municipal que declari la revocació de l ajut requerirà al beneficiari el reintegrament de les quantitats indegudament percebudes per l ajut rebut. De no produir-se la devolució, es seguirà el procediment de constrenyiment per obtenir el cobrament.

9. Vigència

Aquesta convocatòria i bases tindran vigència exclusiva per a l any 2021 a partir de l endemà de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de la Província, i s aplicaran a les quotes meritades de l exercici 2020, segons les condicions especificades a la Base Segona (Condicions generals).

10. Normes supletòries

Per tot allò que no s hagi previst en aquestes normes, regeix el que disposa la normativa reguladora de les subvencions, les Bases d execució del Pressupost municipal i la resta de normativa aplicable en matèria del foment i promoció de les activitats socials i econòmiques.

11. Protecció de dades de caràcter personal

D acord amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD) i el que estableix el reglament (UE) 2016/679 (RGPD), les dades de caràcter personal seran tractades d acord amb els principis de seguretat i confidencialitat que estableix la normativa.

Vilanova i la Geltrú, 9 de març de 2021 L Alcaldessa

Olga Arnau i Sanabra

Aprovació inicial de les bases reguladores de les subvencions complementàries destinades a hoteleria, bars i restauració. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021

Ver el documento "Aprovació inicial de les bases reguladores de les subvencions complementàries destinades a hoteleria, bars i restauració. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021"

Acceda bajo demanda

Accede a más de 4.000.000 de documentos

Localiza la información que necesitas