Aprovació definitiva de l...12-03-2021

Última revisión
17/03/2021

Aprovació definitiva de les bases reguladores de la subvenció en espècie per a la participació en el programa de la campanya de millora de la imatge de les façanes de Sant Martí de Tous, anualitat 2021. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021

Tiempo de lectura: 9 min

Tiempo de lectura: 9 min

Relacionados:

Aprovacio definitiva de les bases reguladores de la subvencio en especie per a la participacio en el programa de la campanya de millora de la imatge de les façanes de Sant Marti de Tous, anualitat 2021. - Boletín Oficial de Barcelona de 12/03/2021

Plazo de la solicitud:Ver Detalles, 12/03/2021 hasta ----

Beneficiarios: Empresas y autónomos, Particulares

Tipo: Bases

Boletín: Boletín Oficial de Barcelona

Categorías: Vivienda e hipotecas, Construcción y obras, Cultura e idiomas, Industria, Empresa

(Páginas 4-8)


La Junta de Govern Local de I Ajuntament de Sant Martí de Tous, en sessió ordinària celebrada el 28 de gener de 2021, va aprovar inicialment les Bases reguladores de la subvenció en espècie per a Ia participació en eI programa 'Campanya de miIIora de la imatge de les façanes de Sant Martí de Tous, anualitat 2021'.

L'expedient, amb tots els seus antecedents, es va sotmetre a informació pública durant el termini de vint dies hàbils mitjançant la publicació del corresponent anunci al Butlletí Oficial de la Província de data 9 de febrer de 2021, a la pàgina web i al tauIer d edictes municipaI sense que es presentés cap al·legació ni reclamació al respecte, per la qual cosa i d'acord amb I articIe 178.1.c) deI Decret LegisIatiu 2/2003, de 28 d'abriI, peI quaI s'aprova eI Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, la seva aprovació inicial ha esdevingut definitiva en data 10 de març de 2021 i es procedeix a la seva publicació íntegra.

Contra aquest acte, podeu interposar, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la seva publicació, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona. Això no obstant, podeu interposar qualsevol altre recurs que considereu procedent.

David Alquézar i Claramunt Alcalde

Sant Martí de Tous, 11 de març de 2021

ARTICLE 1. OBJECTE I FINALITAT.

L objecte d aquestes bases és estabIir Ia reguIació de la participació dels propietaris d habitatges incIosos prioritàriament en I àmbit d actuació deI nucIi antic i que es vuIguin acoIIir aI programa per taI que se Is pinti Ia façana.

L objectiu general d aquesta campanya de miIIora de Ia imatge de les façanes és establir el programa de col·laboració públic - privada que permeti incidir en la conservació dels béns immobIes de Sant Martí de Tous amb I objectiu d aconseguir una miIIora estètica deI nucIi que afavoreixi la qualitat de vida dels seus veïns.

Aquest programa pretén incidir sobre el cromatisme de municipi contemplant la definició de textures i especificant les gammes de colors aconsellables en els acabats de façana, fusteria o altres materials dels edificis que composen el nucli urbà.

Les propostes realitzades atenen a la realitat palpable del nucli antic, edificacions entre mitgeres a cavall entre edificacions històriques de pedra vista (una minoria) i cases majoritàriament estucades i pintades (d època, deI canvi de modeI econòmic de pagesia a indústria).

De I anàIisi deIs coIors tradicionaIs de Ia zona que en definitiva són eIs que fomenten una miIIor integració en I entorn es desprèn que I eIecció deIs coIors de Ies façanes ha de ser pautada si el que es pretén és una harmonia amb la construcció tradicionaI i I entorn. En conseqüència el programa establirà una carta de colors adequada en base a la normativa urbanística vigent.

ARTICLE 2. CONCEPTE I OBJECTE DE LA SUBVENCIÓ.

S entén per subvenció en espècie per a Ia participació en eI programa 'Campanya de millora de la imatge de les façanes de Sant Martí de Tous, anualitat 2021', eI concepte de mà d obra de les tasques de pintura de la façana a favor de les persones sol·licitants.

El cost dels materials i de la cistella elevadora, anirà a càrrec de les persones sol·licitants. L Ajuntament assumirà eI cost de Ia mà d obra respecte eIs trebaIIs de pintura, de Ia direcció tècnica i de la coordinació de la intervenció.

ARTICLE 3. RÈGIM JURÍDIC DE LA SUBVENCIÓ

Aquestes subvencions es regiran per aquestes bases; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; pel seu reglament de desenvolupament, aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol; les restants normes de dret administratiu; i en el seu defecte, s apIicaran Ies normes de dret privat.

ARTICLE 4. ÒRGAN COMPETENT PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS.

L òrgan competent per a Ia concessió d aquestes subvencions serà Ia Junta de Govern Local, a proposta de Ia Regidoria d Urbanisme.

ARTICLE 5. BENEFICIARIS I REQUISITS.

Tindran la consideració de beneficiari les persones físiques o jurídiques propietaris dels immobIes on es reaIitzi I activitat de pintar Ies façanes (prioritàriament casc antic), usufructuaris i arrendataris degudament autoritzats per la propietat.

No podran obtenir la condició de beneficiaris les persones en qui concorrin algunes de les circumstàncies següents :

a) No trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries davant I Ajuntament.

b) Haver estat sancionat mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibiIitat d obtenir

subvencions segons la Llei general de subvencions o la Llei general tributària.

La justificació per part de les persones, de no estar incloses en les condicions per obtenir la condició de beneficiari, podrà realitzar-se mitjançant una declaració responsable.

ARTICLE 6. OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

Són obligacions dels beneficiaris:

a) Fer-se càrrec del cost dels materials, dels treballs de paleteria en cas que fossin necessaris i de la cistella elevadora.

b) Justificar davant I òrgan concedent el compliment dels requisits i condicions.

c) Sotmetre s a Ies actuacions de comprovació a efectuar per I òrgan concedent.

d) Triar algun dels colors de la Carta de Colors que regula el POUM per al pintat de les seves façanes.

e) En cas que fos necessari un camió grua per tal de garantir la seguretat de I execució dels treballs, el cost anirà a càrrec de la propietat de I habitatge.

f) En cas que s hagi de contractar una empresa especiaIitzada peI que es refereix a les reparacions de canals, baixants o paleteria per realitzar obres específiques en la rehabilitació de la façana les quals no pugui assumir la brigada municipal, aquestes aniran a càrrec de la propietat, la supervisió tècnica dels treballs realitzats anirà a càrrec de l Ajuntament.

g) La propietat permetrà, si fos necessari, l'entrada a l'immoble i autoritza expressament la realització de les obres, les quals restaran en benefici de la finca.

h) La propietat haurà de facilitar el subministrament elèctric i d aigua durant I execució de les obres en cas que fos necessari.

i) La propietat autoritza a l'Ajuntament a obtenir fotografies de les façanes abans, durant i després de les obres de rehabilitació, a col·locar rètols i a informar a la població.

j) La propietat s obIiga aI pagament d una bestreta iniciaI del 80% del cost estimat del pressupost i a una liquidació final en funció del material emprat que serà abonada com a màxim 5 dies després de finaIització de I actuació.

ARTICLE 7. CONSIDERACIONS TÈCNIQUES.

Els immobles objecte d aquestes bases han de compIir eIs requisits següents:

' Necessitat real i objectiva de renovació.

' Que s ajustin aI pIanejament vigent.

' Estar situats en sòl urbà (prioritàriament en I àmbit deI nucli antic).

' No trobar-se en situació de ruïna.

Als efectes d apIicació d aquesta ordenança tenen consideració de 'façana', aquelles edificacions la façana de la qual posterior i mitgeres vistes donin a via pública. Queden excIoses Ies façanes deIs patis interiors propis de I edificació.

Per acollir-se al present programa, I actuació haurà de ser en Ia totaIitat de Ia superfície de la façana objecte de sol·licitud. No seran objecte de subvenció actuacions parcials de la façana.

La rehabilitació de façanes consisteix en:

' Sanejament de I arrebossat.

' Lloguer d eIevador.

' Treballs de pintura.

En cas d haver de pintar baranes es seguirà el mateix criteri. La propietat es farà càrrec del cost de la imprimació i pintura, i I Ajuntament de Sant Martí de Tous assumirà el cost de la mà d obra respecte eIs trebaIIs de pintura, de la direcció tècnica i de la coordinació de la intervenció.

ARTICLE 8. INICI DEL PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ.

EI procediment de concessió d aquesta subvencions s iniciarà d ofici mitjançant convocatòria

aprovada per I AIcaIdia.

ARTICLE 9. SOL·LICITUDS, LLOC I TERMINI DE PRESENTACIÓ.

Les sol·licituds inclouran en tot cas I adreça de Ia finca on s han de reaIitzar eIs trebaIIs i s acompanyaran.

EIs documents que hauran d acompanyar a Ia soI·Iicitud seran:

' Fotocòpia del NIF de la persona sol·licitant.

' Declaració responsable de no estar incurs en les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari.

' En les sol·licituds es farà constar expressament que es coneixen i accepten les presents bases.

Presentada la sol·Iicitud, s estabIeix un termini d esmena o miIIora de deu dies, conforme aI previst a I articIe 68 de la Llei 39/2015, d 1 d octubre, del Procediment Administratiu Comú, indicant que si ho fes, se I considerarà per desistit de Ia seva soI·Iicitud prèvia resolució que haurà de ser dictada en eIs termes previstos a I articIe 21 de la mateixa llei.

El termini de presentació de les sol·licituds començarà I endemà de Ia pubIicació d un extracte de la present convocatòria al BOPB, a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) i finalitzarà als 20 dies naturals de la mateixa.

ARTICLE 10. CRITERIS DE VALORACIÓ DE LES SOL·LICITUDS.

EI procediment per a I atorgament de Ies subvencions previstes en aquestes bases serà eI de concurrència pública competitiva.

L esmentat programa resta condicionat a I obtenció per part de I Ajuntament de Ia subvenció procedent deI Servei d Ocupació de CataIunya que es convoca anualment.

ARTICLE 11. TRAMITACIÓ A SEGUIR.

' Sol·licitud per part de l interessat indicant que desitja acollir-se al programa.

' Visita prèvia de comprovació de I abast reaI de Ies obres per part de la Regidoria

d urbanisme conjuntament Serveis Tècnics Municipals.

' Pressupost previ detallant les obres a realitzar i eI pressupost de I actuació. Els preus

bases per a I eIaboració del pressupost són:

Morter de Base : 5,00 ¬/m2 (actuacions puntuals segons necessitat)

LIoguer d eIevador: 50 ¬/dia.

Treballs de pintura: 4,50 ¬/m2.

' Aprovació i signatura deI conveni entre Ia propietat i I Ajuntament.

' Pagament de la bestreta inicial del 80% del cost estimat per part de la propietat.

' Visita de comprovació de les obres realment executades per part dels Serveis Tècnics Municipals.

' Informe final certificant les obres realment executades.

' Pagament per part de la propietat de la liquidació final en funció del material emprat que serà abonada com a màxim 5 dies després de finaIització de I actuació.

ARTICLE 12. RESOLUCIÓ I RECURSOS.

Un cop dictat I acte de concessió o denegació, es procedirà a Ia seva notificació aIs sol·licitants. Les resolucions posaran fi a la via administrativa i contra aquestes els interessats podran exercir Ies accions que procedeixin davant I òrgan concedent o davant Ia jurisdicció competent.

Aprovació definitiva de les bases reguladores de la subvenció en espècie per a la participació en el programa de la campanya de millora de la imatge de les façanes de Sant Martí de Tous, anualitat 2021. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021

Ver el documento "Aprovació definitiva de les bases reguladores de la subvenció en espècie per a la participació en el programa de la campanya de millora de la imatge de les façanes de Sant Martí de Tous, anualitat 2021. - Boletín Oficial de Barcelona de 12-03-2021"

Acceda bajo demanda

Accede a más de 4.000.000 de documentos

Localiza la información que necesitas