Aprovació definitiva de l...09-03-2021

Última revisión
10/03/2021

Aprovació definitiva de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i econòmiques com a conseqüència de la situació generada per la COVID-19. - Boletín Oficial de Barcelona de 09-03-2021

Tiempo de lectura: 35 min

Tiempo de lectura: 35 min

Relacionados:

Aprovacio definitiva de les bases reguladores per a la concessio de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i economiques com a consequencia de la situacio generada per la COVID-19. - Boletín Oficial de Barcelona de 09/03/2021

Plazo de la solicitud:Ver Detalles, 09/03/2021 hasta ----

Beneficiarios: Empresas y autónomos, Particulares

Tipo: Bases

Boletín: Boletín Oficial de Barcelona

Categorías: Comercio y marketing, Educación y ciencia, Deporte, Transporte y vehículos, Cultura e idiomas, Vivienda e hipotecas, Industria, Artesanía, Hostelería y hoteles, Empresa, Comunicación pública, Textil, confección y calzado, Turismo y agencias de viajes, Energía, Ferias y congresos, Justicia, Consumo, Servicios Sociales, Construcción y obras, Economía Social, Ocio y tiempo libre, Investigación, desarrollo e innovación (I+D+i)

(Páginas 1-26)


EDICTE

El Pie de la Corporació, en sessió de data 20 de gener de 2021, va adoptar acord pel qual s'aprova inicialment el text de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i económiques del municipi d'Esparreguera com a conseqüéncia de la situació generada per la Covid-19 i eis formularis associats segons documents annexes a l'expedient.

L'expedient ha estat exposat al públic per un termini de vint dies, mitjançant anunci publicar al BOPB de data 26 de gener de 2021, al DOGC n.° 8328, de data 28 de gener de 2021 i en el taulell d'anuncis de la Corporació sense que durant l'esmentat termini s'hagi presentar cap al legació, per la qual cosa es fa constar que aquest acord ha esdevingut definitiu en data 03 de març de 2021.

Seguidament es procedeix a publicar el text íntegre de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i económiques del municipi d'Esparreguera com a conseqüéncia de la situació generada per la Covid-19 aprovades definitivament.

Contra l'aprovació definitiva podrá interposar-se directament recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos, a comprar des de l'endemá de la última publicació d'aquest edicte en el Butlletí Oficial de la Província, Diari Oficial de la Generalitat i tauler d'anuncis de la Corporació.

L'alcalde

Eduard Rivas Mateo

Esparreguera, 03 de març de 2021

ANNEX: BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT I REPRESA DE LES ACTIVITATS COMERCIALS I ECONÓMIQUES DEL MUNICIPI D'ESPARREGUERA COM A CONSEQÜÉNCIA DE LA SITUACIÓ GENERADA PER

LA COVID-19 exercici 2021

BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER AL MANTENIMENT REPRESA DE LES ACTIVITATS COMERCIALS ECONÓMIQUES DEL MUNICIPI D'ESPARREGUERA COM A CONSEQÜÉNCIA DE LA SITUACIÓ GENERADA PER LA COVID-19 exercici 2021

1. OBJECTE

L'objecte d'aquestes bases és regular i fixar el conjunt de criteris condicions, així com el procediment d'atorgament de subvencions a empreses sigui quina sigui la seva forma jurídica (empresari individual, societats personalistes, capitalistes o d'economia social) i de qualsevol sector empresarial (industrial, productiu, logístic, serveis auxiliars i serveis a les persones, comercial, restauració etc.) que han hagut de tancar l'establiment ilo reduir la seva activitat com a conseqüéncia de les mesures establertes en el marc de l'estat d'alarma decretar per fer front a la COVID-19, per tal de contribuir a sufragar les despeses produTdes per al manteniment ilo l'adequació de l'activitat ilo de l'establiment a les condicions sanitáries per a la prevenció de la Covid-19 (compra d'EPI's per al personal, també elements de protecció per clients o usuaris com ara mampares, cartellera, separadors, etc. i les despeses de gestoria per tramitar ERTO, despeses derivades de contractes de Iloguer, serveis d'assessorament, subministraments i altres despeses directament vinculades per a poder exercir l'activitat económica amb garanties).

Cap de les despeses imputables en aquesta subvenció podrá pertányer a conceptes considerats inversions.

2. FINALITAT

L'atorgament d'aquestes subvencions pretén assolir un objectiu d'interés social o utilitat pública, que no és un altre que ajudar al manteniment del teixit comercial i empresarial i reprendre l'activitat económica del municipi d'Esparreguera, que s'ha vist alterada com a conseqüéncia de les mesures de l'estat d'alarma que han obligan a tancar establiments o a reduir-ne l'activitat i han restringir eis moviments de les persones amb la conseqüent disminució d'ingressos que aixó comporta.

Es pretén contribuir a corregir una situació de distorsió del mercat provocada per les mesures adoptades per Iluitar contra la Covid-19. Per la via d'aquestes subvencions no s'atorga cap tracte de favor ni es facilita als beneficiaris una situació de superioritat en el marc de les condicions de normal funcionament del mercat. Contráriament, la finalitat és minimitzar eis efectes negatius d'unes mesures adoptades per les autoritats governatives que han alterar el funcionament del mercat tot obligant al tancament d'un seguit d'establiments comercials i a la suspensió ilo reducció d'activitats económiques.

3. RÉGIM JURÍDIC

L'Ajuntament és competent per a la concessió d'aquestes subvencions d'acord amb l'article 84.2, Iletra i) de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que atribueix als governs locals competéncies en matéria de promoció de tot tipus d'activitats económiques, especialment les de carácter comercial, artesanal i turístic.

L'atorgament d'aquestes subvencions es regirá per les presents bases i supletóriament per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, pels articles 118 i ss., pel Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Ilei de subvencions, l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament (Ordenança No Fiscal núm. XXIV), les Bases d'Execució del Pressupost General per al present exercici, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre de Régim jurídic del Sector Públic, i per la resta de normativa concordant aplicable que resulti d'aplicació.

4. PERÍODE D'EXECUCIÓ

Són subvencionables les despeses fixes originades a partir de la declaració de l'estat d'alarma a través del Reial Decret 463/2020, des del dia de 14 de març i fins el 31 de desembre de 2020.

5. REQUISITS DELS BENEFICIARIS/ÁRIES I FORMA D'ACREDITAR-LOS

Les persones beneficiáries hauran de complir eis requisits següents sempre que no estiguin afectades per cap de les prohibicions contingudes a l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (en endavant LGS):

a) Exercir alguna de les activitats económiques relacionades a l'Annex 1 d'aquestes Bases.

b) Ser persona física autónoma o jurídica (societats mercantils, laborals i cooperatives).

c) Tenir la seu social, delegació o centre de treball al municipi d'Esparreguera.

d) Tenir un máxim de 50 treballadors/es en data 14 de març de 2020 el moment de la declaració de l'estat d'alarma aprovat per RD 463/2020. Aquest nombre fa referéncia als treballadors totals amb independéncia que estiguin ubicats o no a la seu social, delegació o centre de treball al municipi d'Esparreguera.

e) Estar donades d'alta d'activitat com a mínim des del primer trimestre del 2020.

6. OBLIGACIONS DE LES PERSONES BENEFICIÁRIES

Les persones beneficiáries hauran de complir eis requisits següents:

a) Destinar eis fons per un import igual a la quantia atorgada al pagament de despeses vinculades al manteniment o reactivació de l'activitat habitual dins el període inclós a l'objecte de la subvenció.

b) Col laborar en les actuacions de comprovació i informació que es facin.

c) Conservar eis documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos eis documents electrónics, durant un termini de 6 anys.

d) Declarar les subvencions sol licitades/rebudes per a la mateixa finalitat de l'Ajuntament o d'altres administracions.

e) Trobar-se al corrent de les seves obligacions tributáries amb l'Agéncia Estatal d'Administració Tributária, la Tresoreria General de Seguretat Social i l'Ajuntament d'Esparreguera. Aquests fets s'hauran de justificar mitjançant certificats acreditatius de la inexisténcia de deutes o autoritzar a l'ajuntament la comprovació de forma directa del compliment d'aquestes obligacions.

f) Haver justificar qualsevol ajut anteriorment atorgat per l'Ajuntament d'Esparreguera.

g) Acceptar i complir les bases i condicions fixades per a la seva aprovació.

h) Comunicar a l'Ajuntament qualsevol alteració significativa que es produeixi amb posterioritat a l'atorgament i reintegrar eis fons rebuts en el cas del no compliment de les bases reguladores o, en cas que sigui necessária, la corresponent

renúncia.

i) Reunir eis requisits, per a ser beneficiária de subvencions, previstos a l'article 13 de la @

Llei 38/2003, de 18 de novembre, General de Subvencions.

j) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentária que eis pugui afectar.

La concurréncia d'aquests requisits s'acreditará en el moment de presentar la sol licitud, mitjançant la presentació dels documents que s'indiquen a l'article següent.

7. DOCUMENTACIÓ

A la sol licitud de subvenció caldrá adjuntar la documentació següent:

a) Fotocópia del DNI del/de la representant legal ilo sol licitant en cas de persones físiques.

b) Poders de representació ilo certificar expedir pel/per la Secretari/ária de l'entitat que acrediti la representació legal del/de la sol licitant, quan s'escaigui.

c) Fotocópia del Número d'Identificació Fiscal de l'entitat peticionária, quan s'escaigui.

d) Certificar de Situació en el cens d'Activitats Económiques emés per l'Agéncia Tributária (httDS'//www aaenciatributaria aob es/AEAT sede/Drocedimientoini/G309 shtml) o altre document oficial que acrediti el codi d'Activitat Económica (IAE).

e) Acreditació del nombre de treballadors mitjançant Relació Nominal de Treballadors (antic TC2) del període de liquidació març 2020.

f) Acreditar que la seu social, delegació o centre de treball está al municipi d'Esparreguera.

g) Full d'alta de dades bancáries, segons model normalitzat. Aquest document haurá d'anar segellat per l'entitat bancária o, en el seu detecte, aquest document haurá del certificar bancari que acrediti el compte corrent i el titular del mateix.

h) Certificacions d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributáries i de la Seguretat Social, en cas que no autoritzin a l'Ajuntament a realitzar les consultes.

i) Declaració responsable amb el següent contingut:

a. De la concurréncia dels requisits per poder obtenir la condició de beneficiari/ária d'acord amb el model normalitzat.

b. Del nombre de treballadors/es vinculats a l'activitat a data 14 de març de 2020. Aquest nombre fa referéncia als treballadors totals amb independéncia que estiguin ubicats o no a la seu social, delegació o centre de treball al municipi d'Esparreguera.

c. Alta en l'IAE o declaració censal, relativa a l'activitat empresária que es desenvolupa a l'establiment.

d. Subvencions o altres ingressos obtinguts per a la mateixa finalitat i compromís de comunicar les que s'obtinguin en el futur, d'acord amb el model normalitzat.

L'esmentada documentació haurá de presentar-se en qualsevol de les Ilengües cooficials de Catalunya, anirá degudament signada pel sol licitant. La documentació presentada juntament amb la sol licitud o amb eis altres trámits associats al procediment de concessió pot ser una cópia simple (document escanejat en PDF), sempre que, en aquest darrer cas, es manifesti a través de la declaració responsable que eis documents adjuntats són cópies idéntiques als documents originals.

La presentació de la declaració responsable faculta l'Administració per verificar en qualsevol moment la veracitat de les dades declarades. La inexactitud o falsedad de les declaracions responsables, a més de ser causa d'exclusió de la persona sol licitant de la convocatória, és també causa de revocació, sens perjudici de les responsabilitats de qualsevol tipus en qué hagi pogut incórrer. No obstant, en qualsevol moment del procediment, l'Ajuntament d'Esparreguera podrá sol licitar eis documents d'aclariment o complementaris necessaris i efectuar les actuacions de comprovació que consideri oportunes.

8. TERMINI, FORMA I LLOC DE PRESENTACIÓ DE LES SOL LICITUDS

El termini de presentació de les sol licituds es determinará a la convocatória corresponent.

Les sol licituds s'hauran de formalitzar a través de la seu electrónica de l'Ajuntament d'Esparreguera i hauran d'adjuntar la documentació prevista en l'apartat 7 d'aquestes bases.

La identificació de les persones sol licitants es fará a través dels sistemes de signatura electrónica. Es consideraran certificats admesos per l'Ajuntament d'Esparreguera eis que accepta el servei VÁLid del Consorci AOC: idCAT Móbil, Certificats digitals i Certificats admesos pel validador del consorci AOC per a relacionar-se amb les administracions públiques.

La presentació de la sol licitud de subvenció pressuposa el coneixement i l'acceptació de les normes que la regulen.

9. REQUERIMENTS D'ESMENA PER L'EXISTÉNCIA DE DEFECTES 0 OMISSIONS DE DOCUMENTACIÓ

En cas que la documentació presentada sigui incorrecta o incompleta, es requerirá a la persona beneficiária, per tal que, en el termini de deu dies hábils a partir del dia següent a la notificació, procedeixi a la seva rectificació o a les esmenes necessáries, amb la indicació que si no ho fa així s'entendrá per desistir de la seva sol licitud de conformitat amb el que disposa la Llei 39/2015.

10. PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ

El procediment de concessió de les subvencions regulades a les presents Bases será el de concurréncia no competitiva. L'extracte de la convocatória que regirá aquest procediment es publicará, a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions, al BOPB i a la página web de l'Ajuntament.

Aquesta subvenció s'atorgará a totes aquelles persones que hagin presentar la sol licitud en temps i forma i, a més, acompleixin eis requisits establerts en les presents bases.

11. IMPORT QUANTIA TOTAL MÁXIMA DE LES SUBVENCIONS A ATORGAR I CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÁRIA.

El pressuposa máxim que es destinará als procediments de subvencions regulats per aquestes bases será aquell previst al Pressuposa General de la Corporació. Per a l'exercici 2021 la previsió pressupostária és de 150.000,00¬ a cárrec de l'aplicació pressupostária 221-433- 47900 sense perjudici que aquest import pugui ser objecte d'actualització. No obstant el seu import máxim no podrá excedir del Iímit de la consignació pressupostária vigent en l'any de la convocatória.

L'import acumular de les subvencions que s'atorguin no excedirá del Iímit de la consignació pressupostária esmentada.

L'Ajuntament es reserva la facultad de no esgotar la partida pressupostaria si el nombre de sol licituds rebudes i la quantitat dels projectes ho requerissin.

S'estableix un topall máxim en l'import de les subvencions segons el detall següent:

De 10 a 50 Treballadors/es

800,00¬

De 2 a 9 Treballadors/es

600,00¬

1 Treballador/a

400,00¬

El criteri d'atorgament de les subvencions será l'ordre cronológic de presentació de les sol licituds o fins a exhaurir la dotació pressupostária indicada a la convocatória.

12. DESPESES SUBVENCIONABLES

Les despeses que es poden imputar a la subvenció són aquelles vinculades directament a l'activitat duta a terme per part de les persones incloses en aquesta Iínia de subvenció i que desenvolupaven amb anterioritat al Real Decreto 463/2020, de 14 de març (BOE núm. 67, de 14/03/2020), de declaració de l'estat d'alarma, d'acord a la següent tipologia:

a) Despeses produTdes fins al 31 de desembre de 2020 per al manteniment ilo l'adequació de l'activitat ilo de l'establiment a les condicions sanitáries per a la prevenció de la Covid-19 (compra d'EPI's per al personal, també elements de protecció per clients o usuaris com ara mampares, cartellera, separadors, etc. i les despeses de gestoria per tramitar ERTO, despeses derivades de contractes de Iloguer, serveis d'assessorament, subministrament i altres despeses directament vinculades per a poder exercir l'activitat económica amb garanties)

b) Les despeses consistiran concretament en eis pagaments corresponents a serveis, subministraments o manteniments necessaris per mantenir i reactivar l'activitat habitual, sempre que obeeixin a la implantació de mesures relacionades amb la COVID-19.

13. ÓRGANS COMPETENTS PER A LA INSTRUCCIÓ I LA CONCESSIÓ

L'órgan responsable de la instrucció del procediment per a l'atorgament de les subvencions @ previstes en les presents bases será el servei gestor responsable segons eis termes previstos al Pta Estratégic de Subvencions de l'Ajuntament d'Esparreguera.

La proposta de concessió de les subvencions será elaborada per un órgan col legiat constituTt d'acord amb alló previst a l'article 22 de l'Ordenança No fiscal núm. XXIV, per la qual s'aproven les Bases reguladores generals de subvencions de l'Ajuntament d'Esparreguera (d'ara endavant Ordenança General de Subvencions) i que estará format per les següents persones:

President

el/la regidor/a delegar de l'ámbit de gestió atorgant de la subvenció o persona en qui delegui

Vocals

el/la regidor/a coordinador/a de l'Área atorgant de la subvenció o persona en qui delegui

el/la cap d'Área responsable del servei atorgant de la subvenció o persona en qui delegui

Secretari

Un treballador/a adscrit/a al servei gestor instructor/atorgant de la subvenció o persona en qui delegui.

L'órgan responsable de la resolució del procediment per a l'atorgament de les subvencions será aquell que es determini d'acord amb la distribució competencial prevista al cartipás municipal.

L'órgan competent per a la concessió podrá, discrecionalment, deixar desert el concurs o no esgotar el crédit total previst.

14. TERMINI DE RESOLUCIÓ I DE NOTIFICACIÓ

S'examinaran conjuntament, en un sol procediment, totes les sol licituds presentades dins del termini establert, i es resoldrá en un únic acte administratiu.

El termini per a l'atorgament de les subvencions será, com a máxim, de tres mesos a comprar des de la data de tancament del període de presentació de sol licituds.

Un cop acordada la concessió de les subvencions, aquestes seran notificades als interessats en un termini máxim de 10 dies des de la data d'aprovació de la resolució, d'acord amb alló previst a l'article 40 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. La manca de resolució dins el termini indicar tindrá efectes desestimatoris.

La resolució del procediment posa fi a la via administrativa i contra la mateixa es pot interposar recurs contenciós administratiu, en el termini de 2 mesos a comprar des del dia següent al de la notificació de la concessió/denegació. No obstant, amb carácter previ i de forma potestativa es podrá presentar recurs de reposició davant del mateix órgan que l'ha dictat.

15. ACCEPTACIÓ DE LA SUBVENCIÓ

Les persones beneficiáries, una vegada se'Is hagi comunicar l'acord de concessió, hauran d'acceptar sense reserves la subvenció així com les condicions imposades en la concessió, segons model normalitzat a aquests efectes.

No obstant aixó, si transcorreguts 20 dies des de la recepció de l'acord de concessió no es manifestés expressament objeccions per part del beneficiari, la subvenció es considerará tácitament acceptada.

16. OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

Són obligacions dels beneficiaris d'aquests ajuts les especificades a l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. El seu incompliment originan les responsabilitats que en cada cas corresponguin i la incoació de l'expedient de reintegrament de la subvenció.

17. JUSTIFICACIÓ DELS AJUTS

Les persones beneficiáries hauran de justificar en el mateix termini de la presentació de la sol licitud de subvenció, davant de l'Ajuntament d'Esparreguera, l'aplicació de l'import sol licitat imputable a les despeses elegibles especificades, mitjançant la presentació de:

a) Relació classificada de les despeses de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament.

b) Detall d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada amb indicació de l'import i la seva procedéncia.

c) Si s'escau, carta de pagament de reintegrament en el cas de romanents no aplicats, així com dels interessos derivats d'aquests.

Per al cas que una mateixa despesa hagi servit per justificar altres subvencions, el document justificatiu haurá d'expressar l'import o percentatge que es destina a la justificació de la subvenció de l'Ajuntament d'Esparreguera, sense que en cap cas la suma de les subvencions percebudes pugui superar l'import de la despesa efectuada.

La subvenció atorgada será compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats. Tanmateix, l'import total de les subvencions rebudes per la mateixa finalitat no podrá superar el cost total de les despeses a subvencionar.

Si la documentació presentada és incorrecta o incompleta, s'atorgará a la persona interessada un termini de deu dies per a la seva esmena. L'incompliment en termini de l'obligació de justificació de la subvenció o la justificació insuficient comportan la revocació de la quantitat indegudament atorgada.

L'órgan gestor, per tal d'obtenir una evidéncia raonable sobre la correcta aplicació de l'ajut requerirá la documentació justificativa de les dades declarades a la sol licitud presentada, si així ho considera convenient.

En el cas que la documentació aportada no justifiqui el total de pressuposa de despeses subvencionades, la quantitat subvencionada s'ajustará d'ofici de forma proporcional a l'import de les despeses documentalment justificades, en funció del percentatge del cost subvencionar.

L'órgan gestor requerirá, mitjançant l'aplicació d'una técnica de mostreig aleatori simple sobre un 20% de les persones sol licitants, la presentació documental d'aquelles factures i comprovants de pagament o eis documents de valor probatori equivalent en el tráfic jurídic mercantil o amb eficácia administrativa aportats a la relació classificada de les despeses de l'activitat recollides a la base 17 a)

18. FORMA DE PAGAMENT

El pagament de la subvenció concedida, amb carácter general, s'efectuará d'un sol cop, i per un import corresponent al 100% de la subvenció atorgada.

En cap cas el pagament de la subvenció es realitzará en metál lic. Es realitzará mitjançant transferéncia al compte bancari de l'entitat beneficiaria i sota la seva responsabilitat.

19. DEFICIÉNCIES EN LA JUSTIFICACIÓ

En el cas que eis documents presentats com a justificació fossin incorrectes o incomplets, es comunicará a l'interessat/ada la necessitat d'esmenar les anomalies detectades en un termini máxim improrrogable de deu dies hábils, a comprar de l'endemá que sigui notificar, amb l'advertiment que de no fer-ho es procedirá a la denegació o a la reducció de la subvenció segons correspongui, amb la conseqüent obligació de reintegrament en cas que s'hagués avançat el seu pagament.

20. COMPATIBILITAT AMB ALTRES SUBVENCIONS

Aquesta ajuda és compatible amb qualsevol altra ajuda, prestació, subsidi, o subvenció, destinada a aquesta mateixa finalitat, concedió/da per l'Ajuntament d'Esparreguera.

La subvenció atorgada será compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats.

Les ajudes regulades en aquestes bases són compatibles amb altres ajuts, subvencions, prestacions i ingressos per a la mateixa finalitat, procedents d'altres administracions o ens públics o privats, ja siguin d'ámbit local, nacional, estatal, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

El conjunt d'aportacions no podrá superar la totalitat del cost de les actuacions subvencionades.

21. PUBLICITAT DE LES SUBVENCIONS CONCEDIDES

Les subvencions atorgades a l'empara d'aquestes bases seran objecte de publicitat a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions, com a Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions.

22. CAUSES DE REINTEGRAMENT

Quan a conseqüéncia de l'anul lació, revocació o de la revisió de la subvenció, el seu import definitiu sigui inferior a l'import pagat, el/la perceptor/a estará obligan a reintegrar-ne l'excés.

Així mateix, també estará obligan al reintegrament el/la beneficiari/ária que hagi percebut la subvenció falsejant les condicions exigides o amagant-ne aquelles que n'haguessin impedir la concessió; per incompliment total o parcial de l'objectiu de l'activitat o del projecte; per incompliment de l'obligació de justificar en eis terminis establerts; per resisténcia o obstrucció a les actuacions de comprovació i de control financer i en eis altres supósits previstos en la normativa de la LGS.

Procedirá el reintegrament per part dels/de les beneficiaris/áries de la totalitat o part de les quantitats percebudes, i l'exigéncia de l'interés de demora des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en qué s'acordi la procedéncia del reintegrament.

23. OBLIGATS AL REINTEGRAMENT

Respondran solidáriament eis membres de les persones jurídiques que gaudeixin de la condició de persones beneficiáries.

Seran responsables subsidiaris de l'obligació de reintegrar eis administradors de les persones jurídiques que no realitzin eis actes de la seva competéncia necessaris per al compliment de les obligacions, que adoptin acords que facin possibles eis incompliments o consenteixin eis incompliments dels qui depenguin d'elIs. Així mateix, seran responsables en tot cas, eis administradors de les persones jurídiques que hagin cessat en les seves activitats.

24. INFRACCIONS I SANCIONS

En matéria d'infraccions i sancions s'aplicará el que es disposa en el Títol IV de la LGS, en el Títol IV del RLGS i al Títol IV de la Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament d'Esparreguera.

25. RÉGIM JURÍDIC SUPLETORI

En tot el que no preveuen expressament aquestes bases, són d'aplicació:

- Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

- Real Decret 887/2006, de 21 de juliol pel qual s'aprova el seu Reglament de desenvolupament.

- Ordenança No fiscal núm. XXIV, per la qual s'aproven les Bases reguladores generals de subvencions de l'Ajuntament d'Esparreguera.

- Bases d'Execució del Pressuposa General per al present exercici.

- Les normes vigents de régim jurídic de les Administracions Públiques i qualsevol altre legislació d'aplicació directa o supletória.

ANNEX 1: Epígrafs IAE

Epígrafes IAE EMPRESARIALES

Agrupación 4. Industrias de la madera, corcho y muebles de madera GRUPO 468. INDUSTRIA DEL MUEBLE DE MADERA.

Epígrafe 468.5.- Actividades anexas a la industria del mueble (acabado, barnizado, tapizado, dorado, etc.).

Agrupación 61. Comercio al por mayor.

GRUPO 615. COMERCIO AL POR MAYOR DE ARTÍCULOS DE CONSUMO DURADERO.

Epígrafe 615.1.- Comercio al por mayor de vehículos, motocicletas, bicicletas y sus accesorios.

Agrupación 65. Comercio al por menor de productos industriales no alimenticios realizado en establecimientos permanentes.

GRUPO 651. COMERCIO AL POR MENOR DE PRODUCTOS TEXTILES, CONFECCIÓN, CALZADO, PIELES Y ARTÍCULOS DE CUERO.

Epígrafe 651.1.- Comercio al por menor de productos textiles, confecciones para el hogar, alfombras y similares y artículos de tapicería.

Epígrafe 651.2.- Comercio al por menor de toda clase de prendas para el vestido y tocado.

Epígrafe 651.3.- Comercio al por menor de lencería y corsetería.

Epígrafe 651.4.- Comercio al por menor de artículos de mercería y paquetería.

Epígrafe 651.5.- Comercio al por menor de prendas especiales.

Epígrafe 651.6.- Comercio al por menor de calzado, artículos de piel e imitación o productos sustitutivos, cinturones, carteras, bolsos, maletas y artículos de viaje en general.

Epígrafe 651.7.- Comercio al por menor de confecciones de peletería.

GRUPO 652. COMERCIO AL POR MENOR DE MEDICAMENTOS Y DE PRODUCTOS FARMACÉUTICOS; COMERCIO AL POR MENOR DE ARTÍCULOS DE DROGUERÍA Y LIMPIEZA; PERFUMERÍA Y COSMÉTICOS DE TODAS CLASES; Y DE PRODUCTOS QUÍMICOS EN GENERAL; COMERCIO AL POR MENOR DE HIERBAS Y PLANTAS EN HERBOLARIOS.

Epígrafe 652.2.- Comercio al por menor de productos de droguería, perfumería y cosmética, limpieza, pinturas, barnices, disolventes, papeles y otros productos para la decoración y de productos químicos.

Epígrafe 652.3.- Comercio al por menor de productos de perfumería y cosmética, y de artículos para la higiene y el aseo personal.

Epígrafe 652.4.- Comercio al por menor de plantas y hierbas en herbolarios.

GRUPO 653. COMERCIO AL POR MENOR DE ARTÍCULOS PARA EL EQUIPAMIENTO DEL HOGAR Y LA CONSTRUCCIÓN.

Epígrafe 653.1.- Comercio al por menor de muebles (excepto los de oficina).

Epígrafe 653.2.- Comercio al por menor de material y aparatos eléctricos, electrónicos, electrodomésticos y otros aparatos de uso doméstico accionados por otro tipo de energía distinta de la eléctrica, así como de muebles de cocina.

Epígrafe 653.3.- Comercio al por menor de artículos de menaje, ferretería, adorno, regalo o reclamo (incluyendo bisutería y pequeños electrodomésticos).

Epígrafe 653.4.- Comercio al por menor de materiales de construcción y de artículos y mobiliario de saneamiento.

Epígrafe 653.5.- Comercio al por menor de puertas, ventanas y persianas, molduras y marcos, tarimas y parquet-mosaico, cestería y artículos del corcho.

Epígrafe 653.6.- Comercio al por menor de artículos de bricolage.

Epígrafe 653.9.- Comercio al por menor de otros artículos para el equipamiento del hogar N.C.O.P.

GRUPO 654. COMERCIO AL POR MENOR DE VEHÍCULOS TERRESTRES, AERONAVES Y EMBARCACIONES Y DE MAQUINARIA, ACCESORIOS Y PIEZAS DE RECAMBIO.

Epígrafe 654.1.- Comercio al por menor de vehículos terrestres.

Epígrafe 654.2.- Comercio al por menor de accesorios y piezas de recambio para vehículos terrestres.

Epígrafe 654.3.- Comercio al por menor de vehículos aéreos.

Epígrafe 654.4.- Comercio al por menor de vehículos fluviales y marítimos de vela o motor y deportivos.

Epígrafe 654.5.- Comercio al por menor de toda clase de maquinaria (excepto aparatos del hogar, de oficina, médicos, ortopédicos, ópticos y fotográficos).

Epígrafe 654.6.- Comercio al por menor de cubiertas, bandas o bandajes y cámaras de aire para toda clase de vehículos.

GRUPO 656. COMERCIO AL POR MENOR DE BIENES USADOS TALES COMO MUEBLES, PRENDAS Y ENSERES ORDINARIOS DE USO DOMÉSTICO.

GRUPO 657. COMERCIO AL POR MENOR DE INSTRUMENTOS MUSICALES EN GENERAL, ASÍ COMO DE SUS ACCESORIOS.

GRUPO 659. OTRO COMERCIO AL POR MENOR.

Epígrafe 659.1.- Comercio al por menor de sellos, monedas, medallas conmemorativas, billetes para coleccionistas, obras de arte y antigüedades, minerales sueltos o en colecciones, fósiles, insectos, conchas, plantas y animales disecados

Epígrafe 659.2.- Comercio al por menor de muebles de oficina y de máquinas y equipos de oficina.

Epígrafe 659.3.- Comercio al por menor de aparatos e instrumentos médicos, ortopédicos, ópticos y fotográficos.

Epígrafe 659.4. Comercio al por menor de libros, periódicos, artículos de papelería y escritorio, y artículos de dibujo y bellas artes.

Epígrafe 659.5.- Comercio al por menor de artículos de joyería, relojería, platería y bisutería.

Epígrafe 659.6.- Comercio al por menor de juguetes, artículos de deporte, prendas deportivas de vestido, calzado y tocado, armas, cartuchería y artículos de pirotecnia.

Epígrafe 659.7.- Comercio al por menor de semillas, abonos, flores y plantas y pequeños animales.

Epígrafe 659.8.- Comercio al por menor denominado sex-shop.

Epígrafe 659.9.- Comercio al por menor de otros productos no especificados en esta Agrupación, excepto los que deban clasificarse en el epígrafe 653.9.

Agrupación 66. Comercio mixto o integrado; comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente (ambulancia, mercadillos y mercados ocasionales o periódicos); comercio en régimen de expositores en depósito y mediante aparatos automáticos; comercio al por menor por correo y catálogo de productos diversos.

GRUPO 663. COMERCIO AL POR MENOR FUERA DE UN ESTABLECIMIENTO COMERCIAL PERMANENTE (AMBULANCIA, MERCADILLOS Y MERCADOS OCASIONALES O PERIÓDICOS).

Epígrafe 663.1.- Comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente de productos alimenticios, incluso bebidas y helados.

Epígrafe 663.2.- Comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente de artículos textiles y de confección.

Epígrafe 663.3.- Comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente de calzado, pieles y artículos de cuero.

Epígrafe 663.4.- Comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente de artículos de droguería y cosméticos y de productos químicos en general.

Epígrafe 663.9.- Comercio al por menor fuera de un establecimiento comercial permanente de otras clases de mercancías N.C.O.P.

GRUPO 664. COMERCIO EN REGIMEN DE EXPOSITORES EN DEPÓSITOS Y MEDIANTE APARATOS AUTOMÁTICOS.

Epígrafe 664.1.- Venta de toda clase de artículos diversos en régimen de expositores en depósito.

Epígrafe 664.9.- Comercio al por menor de artículos diversos N.C.O.P. mediante aparatos automáticos, excepto alimentación, bebidas y tabaco.

Agrupación 67. Servicio de alimentación.

GRUPO 671. SERVICIOS EN RESTAURANTES.

Epígrafe 671.1.- De cinco tenedores.

Epígrafe 671.2.- De cuatro tenedores.

Epígrafe 671.3.- De tres tenedores.

Epígrafe 671.4.- De dos tenedores.

Epígrafe 671.5.- De un tenedor.

GRUPO 672. EN CAFETERÍAS

Epígrafe 672.1.- De tres tazas.

Epígrafe 672.2.- De dos tazas.

Epígrafe 672.3.- De una taza.

GRUPO 673. DE CAFES Y BARES, CON Y SIN COMIDA.

Epígrafe 673.1.- De categoría especial.

Epígrafe 673.2.- Otros cafés y bares.

CAFE-BAR.

Epígrafe 674.1.- Servicio en vehículos de tracción mecánica.

Epígrafe 674.2.- Servicio en ferrocarriles de cualquier clase.

Epígrafe 674.3.- Servicio en barcos.

Epígrafe 674.4.- Servicio en aeronaves.

Epígrafe 674.5.- Servicios que se presten en sociedades, círculos, casinos, clubes y establecimientos análogos.

Epígrafe 674.6.- Servicios establecidos en teatros y demás espectáculos que únicamente permanecen abiertos durante las horas del espectáculo, excepto los bailes y similares.

Epígrafe 674.7.- Servicios que se prestan en parques o recintos feriales clasificados en el- Epígrafe 989.3 de esta Sección 1) de las Tarifas.

GRUPO 675. SERVICIOS EN QUIOSCOS, CAJONES, BARRACAS U OTROS LOCALES ANÁLOGOS, SITUADOS EN MERCADOS O PLAZAS DE ABASTOS, AL AIRE LIBRE EN LA VÍA PÚBLICA O JARDINES.

GRUPO 676. SERVICIOS EN CHOCOLATER ÍAS, HELADERÍAS Y HORCHATER ÍAS.

GRUPO 677. SERVICIOS PRESTADOS POR LOS ESTABLECIMIENTOS CLASIFICADOS EN LOS GRUPOS 671, 672, 673, 681 Y 682 DE LAS AGRUPACIONES 67 Y 68, REALIZADOS FUERA DE DICHOS ESTABLECIMIENTOS. OTROS SERVICIOS DE ALIMENTACIÓN.

Epígrafe 677.1.- Servicios prestados por los establecimientos clasificados en los grupos 671, 672, 673 y 682 de las agrupaciones 67 y 68, realizados fuera de dichos establecimientos.

Epígrafe 677.9.- Otros servicios de alimentación propios de la restauración.

Agrupación 68. Servicio de hospedaje.

GRUPO 681. SERVICIO DE HOSPEDAJE EN HOTELES Y MOTELES.

GRUPO 682. SERVICIO DE HOSPEDAJE EN HOTELES Y PENSIONES.

GRUPO 683. SERVICIO DE HOSPEDAJE EN FONDAS Y CASAS DE HUÉSPEDES.

GRUPO 684. SERVICIO DE HOSPEDAJE EN HOTELES-APARTAMENTOS.

GRUPO 685. ALOJAMIENTOS TURÍSTICOS EXTRAHOTELEROS.

AGENCIA O EMPRESA ORGANIZADA.

GRUPO 687. CAMPAMENTOS TURÍSTICOS EN LOS QUE SE PRESTAN LOS SERVICIOS MÍNIMOS DE SALUBRIDAD COMO AGUA POTABLE, LAVABOS, FREGADEROS, ETC.

Epígrafe 687.1.- Campamentos de lujo.

Epígrafe 687.2.- Campamentos de primera clase.

Epígrafe 687.3.- Campamentos de segunda clase.

Epígrafe 687.4.- Campamentos de tercera clase.

Agrupación 69. Reparaciones.

GRUPO 691. REPARACIÓN DE ARTÍCULOS ELÉCTRICOS PARA EL HOGAR, VEHÍCULOS AUTOMÓVILES Y OTROS BIENES DE CONSUMO.

Epígrafe 691.1.- Reparación de artículos eléctricos para el hogar.

Epígrafe 691.9.- Reparación de otros bienes de consumo N.C.O.P.

GRUPO 699. OTRAS REPARACIONES N.C.O.P.

Agrupación 75. Actividades anexas a los transportes.

GRUPO 755. AGENCIAS DE VIAJE.

Epígrafe 755.1.- Servicios a otras agencias de viajes.

Epígrafe 755.2.- Servicios prestados al público por las agencias de viajes.

Agrupación 83. Auxiliares financieros y de Seguros. Actividades Inmobiliarias.

GRUPO 833. PROMOCIÓN INMOBILIARIA.

Epígrafe 833.1.- Promoción de terrenos.

Epígrafe 833.2.- Promoción de edificaciones.

GRUPO 834. SERVICIOS RELATIVOS A LA PROPIEDAD INMOBILIARIA Y A LA PROPIEDAD INDUSTRIAL.

Agrupación 85. Alquiler de bienes muebles.

GRUPO 854. ALQUILER DE AUTOMÓVILES SIN CONDUCTOR.

Epígrafe 854.1.- Alquiler de automóviles sin conductor.

Epígrafe 854.2.- Alquiler de automóviles sin conductor en régimen de renting.

GRUPO 855. ALQUILER DE OTROS MEDIOS DE TRANSPORTE.

Epígrafe 855.3.- Alquiler de bicicletas.

GRUPO 856. ALQUILER DE BIENES DE CONSUMO.

Epígrafe 856.2.- Alquiler de películas de vídeo.

GRUPO 861. ALQUILER DE BIENES INMUEBLES DE NATURALEZA URBANA.

Epígrafe 861.1.- Alquiler de viviendas.

Epígrafe 861.2.- Alquiler de locales industriales y otros alquileres N.C.O.P.

GRUPO 862. ALQUILER DE BIENES INMUEBLES DE NATURALEZA RÚSTICA.

Agrupación 93. Educación e investigación.

GRUPO 931. ENSEÑANZA REGLADA.

Epígrafe 931.1.- Guardería y enseñanza de educación infantil, exclusivamente.

Epígrafe 931.2. Enseñanza de Educación Básica: Educación Primaria y/o Educación Secundaria Obligatoria, exclusivamente.

Epígrafe 931.3. Enseñanza de Bachillerato, Orientación Universitaria, Formación Profesional y ciclos formativos de Formación Profesional Específica de Grado Medio y Grado Superior, exclusivamente.

Epígrafe 931.4.- Enseñanza de más de una modalidad de las recogidas en los epígrafes anteriores.

Epígrafe 931.5.- Enseñanza de educación superior.

GRUPO 932. ENSEÑANZA NO REGLADA DE FORMACIÓN Y PERFECCIONAMIENTO PROFESIONAL Y EDUCACIÓN SUPERIOR.

Epígrafe 932.1.- Enseñanza de formación y perfeccionamiento profesional, no superior.

Epígrafe 932.2.- Enseñanza de formación y perfeccionamiento profesional superior.

GRUPO 933. OTRAS ACTIVIDADES DE ENSEÑANZA.

Epígrafe 933.1.- Enseñanza de conducción de vehículos terrestres, acuáticos, aeronáuticos, etc.

Epígrafe 933.2.- Promoción de cursos y estudios en el extranjero.

Epígrafe 933.9.- Otras actividades de enseñanza, tales como idiomas, corte y confección, mecanografía, taquigrafía, preparación de exámenes y oposiciones y similares, N.C.O.P.

GRUPO 934. ENSEÑANZA FUERA DE ESTABLECIMIENTO PERMANENTE.

GRUPO 935. COLEGIOS MAYORES Y RESIDENCIAS DE ESTUDIANTES.

Epígrafe 935.1.- Colegios mayores.

Epígrafe 935.2.- Residencias de estudiantes.

Agrupación 94. Sanidad y servicios veterinarios.

GRUPO 942. OTROS ESTABLECIMIENTOS SANITARIOS, BALNEARIOS Y BAÑOS DE AGUA DULCE Y DE MAR.

Epígrafe 942.2.- Balnearios y baños.

Agrupación 96. Servicios recreativos y culturales.

GRUPO 963. EXHIBICIÓN DE PELÍCULAS CINEMATOGRÁFICAS Y VÍDEOS.

Epígrafe 963.1.- Exhibición de películas cinematográficas y vídeos (2).

Epígrafe 963.2.- Exhibición de películas cinematográficas y vídeos al aire libre.

Epígrafe 963.3.- Exhibición de películas cinematográficas y vídeos fuera de establecimiento permanente.

Epígrafe 963.4.- Exhibición de películas cinematográficas y vídeos en establecimientos distintos de los especificados en los epígrafes 963.1, 963.2 y 963.3 anteriores.

GRUPO 965. ESPECTÁCULOS (EXCEPTO CINE Y DEPORTES).

Epígrafe 965.1.- Espectáculos en salas y locales (excepto espectáculos taurinos).

Epígrafe 965.2.- Espectáculos al aire libre (excepto espectáculos taurinos).

Epígrafe 965.3.- Espectáculos fuera de establecimiento permanente (excepto espectáculos taurinos).

Epígrafe 965.4.- Empresas de espectáculos.

GRUPO 966. BIBLIOTECAS, ARCHIVOS, MUSEOS, JARDINES BOTÁNICOS Y ZOOLÓGICOS.

Epígrafe 966.1.- Bibliotecas y museos.

Epígrafe 966.2.- Parques zoológicos, jardines botánicos y similares.

Epígrafe 966.9.- Otros servicios culturales N.C.O.P.

GRUPO 967. INSTALACIONES DEPORTIVAS Y ESCUELAS Y SERVICIOS DE PERFECCIONAMIENTO DEL DEPORTE.

Epígrafe 967.1.- Instalaciones deportivas.

Epígrafe 967.2.- Escuelas y servicios de perfeccionamiento del deporte

Epígrafe 967.3.- Alquiler de artículos para deporte en instalaciones deportivas.

GRUPO 968. ESPECTÁCULOS DEPORTIVOS.

Epígrafe 968.1.- Instalaciones para la celebración de espectáculos deportivos.

Epígrafe 968.2.- Organización de espectáculos deportivos en instalaciones que no sean de la titularidad de los organizadores.

Epígrafe 968.3.- Organización de espectáculos deportivos por Federaciones españolas y de ámbito autonómico y clubes no profesionales.

GRUPO 969. OTROS SERVICIOS RECREATIVOS, N.C.O.P.

Epígrafe 969.1.- Salas de baile y discotecas.

Epígrafe 969.2.- Casinos de juego.

Epígrafe 969.3.- Juego de bingo.

Epígrafe 969.4.- Máquinas recreativas y de azar.

Epígrafe 969.5.- Juegos de billar, ping-pong, bolos y otros.

Epígrafe 969.6.- Salones recreativos y de juego.

Epígrafe 969.7.- Otras máquinas automáticas.

Agrupación 97. Servicios personales.

GRUPO 971. LAVANDERÍAS, TINTORERIAS Y SERVICIOS SIMILARES.

Epígrafe 971.3.- Zurcido y reparación de ropas.

GRUPO 972. SALONES DE PELUQUERÍA E INSTITUTOS DE BELLEZA.

Epígrafe 972.1-Servicios de peluquería de señora y caballero.

Epígrafe 972.2.- Salones e institutos de belleza y gabinetes de estética.

GRUPO 973. SERVICIOS FOTOGRÁFICOS, MÁQUINAS AUTOMÁTICAS FOTOGRÁFICAS Y SERVICIOS DE FOTOCOPIAS.

Epígrafe 973.1.- Servicios fotográficos.

Epígrafe 973.2.- Máquinas automáticas, sin operador, para fotografías de personas y para copia de documentos.

Epígrafe 973.3.- Servicios de copias de documentos con máquinas fotocopiadoras.

GRUPO 979. OTROS SERVICIOS PERSONALES N.C.O.P.

Epígrafe 979.3.- Agencias matrimoniales y otros servicios de relaciones sociales.

Epígrafe 979.4.- Adiestramiento de animales y otros servicios de atenciones a animales domésticos.

Epígrafe 979.9.- Otros servicios personales N.C.O.P.

Agrupación 98. Parques de recreo, ferias y otros servicios relacionados con el espectáculo. Organización de congresos. Parques o recintos feriales.

GRUPO 981. JARDINES, PARQUES DE RECREO O DE ATRACCIONES Y ACUÁTICOS Y PISTAS DE PATINAJE.

Epígrafe 981.1.- Curiosidades, bien naturales o artificiales, en parques, castillos, grutas, cuevas, etc.

Epígrafe 981.2.- Jardines de recreo en los que la entrada es por precio.

Epígrafe 981.3.- Parques de atracciones, incluidos los acuáticos y análogos, de carácter estable.

GRUPO 982. TÓMBOLAS, ESPECTÁCULOS Y JUEGOS, ASÍ COMO COMERCIO AL POR MENOR Y SERVICIOS DE RESTAURACIÓN, PROPIOS DE FERIAS Y VERBENAS, ORGANIZACIÓN Y CELEBRACIÓN DE APUESTAS DEPORTIVAS, LOTERÍAS Y OTROS JUEGOS.

Epígrafe 982.1.- Tómbolas y rifas autorizadas en establecimiento permanente.

Epígrafe 982.2.- Tómbolas y rifas autorizadas fuera de establecimiento permanente.

Epígrafe 982.3.- Exposición de figuras de cera en establecimiento permanente.

Epígrafe 982.4.- Otras atracciones, comercio al por menor y servicios de restauración propios de ferias y verbenas, fuera de establecimiento permanente.

Epígrafe 982.5.- Organización y celebración de Apuestas Deportivas, Loterías y otros Juegos.

GRUPO 989. OTRAS ACTIVIDADES RELACIONADAS CON EL ESPECTÁCULO Y EL TURISMO. ORGANIZACIÓN DE CONGRESOS, PARQUES O RECINTOS FERIALES.

IAE PROFESIONALES

Agrupación 22. Ingenieros Técnicos y Ayudantes de la Aeronáutica y Ayudantes de Ingenieros de Armamento y Construcción y similares.

GRUPO 226. TÉCNICOS EN SONIDO.

GRUPO 227. TÉCNICOS EN ILUMINACIÓN.

Agrupación 52. Técnicos en hostelería.

GRUPO 521. TÉCNICOS EN HOSTELERÍA.

Agrupación 59. Otros profesionales relacionados con el comercio y la hostelería, N.C.O.P.

GRUPO 599. OTROS PROFESIONALES RELACIONADOS CON EL COMERCIO Y LA HOSTELERÍA, N.C.O.P.

Agrupación 72. Gestores de asuntos públicos y privados.

GRUPO 721. AGENTES COLEGIADOS DE LA PROPIEDAD INDUSTRIAL Y DE LA PROPIEDAD INMOBILIARIA.

GRUPO 722. GESTORES ADMINISTRATIVOS.

GRUPO 723. ADMINISTRADORES DE FINCAS.

GRUPO 724. INTERMEDIARIOS EN LA PROMOCIÓN DE EDIFICACIONES.

Agrupación 82. Profesionales de la Enseñanza.

GRUPO 821. PERSONAL DOCENTE DE ENSEÑANZA SUPERIOR.

GRUPO 822. PERSONAL DOCENTE DE ENSEÑANZA MEDIA.

GRUPO 823. PERSONAL DOCENTE DE ENSEÑANZA GENERAL BÁSICA Y PREESCOLAR.

GRUPO 824. PROFESORES DE FORMACIÓN Y PERFECCIONAMIENTO PROFESIONAL.

GRUPO 825. PROFESORES DE CONDUCCIÓN DE VEHICULOS TERRESTRES, ACUÁTICOS, AERONÁUTICOS, ETC.

GRUPO 826. PERSONAL DOCENTE DE ENSAÑANZAS DIVERSAS, TALES COMO EDUCACIÓN FISICA Y DEPORTES, IDIOMAS, MECANOGRÁFIA, PREPARACIÓN DE EXAMENES Y OPOSICIONES Y SIMILARES.

Agrupación 85. Profesionales relacionados con el espectáculo.

GRUPO 851. REPRESENTANTES TÉCNICOS DEL ESPECTÁCULO.

GRUPO 853. AGENTES DE COLOCACIÓN DE ARTISTAS.

GRUPO 854. EXPERTOS EN ORGANIZACIÓN DE CONGRESOS, ASAMBLEAS Y SIMILARES.

GRUPO 855. AGENTES Y CORREDORES DE APUESTAS EN LOS ESPECTÁCULOS.

Agrupación 86. Profesiones liberales, artísticas y literarias.

GRUPO 861. PINTORES, ESCULTORES, CERAMISTAS, ARTESANOS, GRABADORES Y ARTISTAS SIMILARES.

GRUPO 862. RESTAURADORES DE OBRAS DE ARTE.

Agrupación 87. Profesionales relacionados con loterías, apuestas y demás juegos de suerte, envite y azar.

GRUPO 871. EXPENDEDORES OFICIALES DE LOTERÍAS, APUESTAS DEPORTIVAS Y OTROS JUEGOS, INCLUIDOS EN LA RED COMERCIAL DEL ORGANISMO NACIONAL DE LOTERÍAS Y APUESTAS DEL ESTADO (EXCLUIDOS LOS CLASIFICADOS EN EL GRUPO 855).

GRUPO 872. EXPENDEDORES OFICIALES DE LOTERÍAS, APUESTAS DEPORTIVAS Y OTROS JUEGOS, PERTENECIENTES A OTROS ORGANISMOS DISTINTOS DEL ORGANISMO NACIONAL DE LOTERÍAS Y APUESTAS DEL ESTADO.

GRUPO 873. EXPENDEDORES NO OFICIALES AUTORIZADOS PARA LA RECEPCIÓN DE APUESTAS DEPORTIVAS, DE OTROS JUEGOS Y DE LOTERÍAS DIVERSAS.

Agrupación 88. Profesionales diversos.

GRUPO 881. ASTRÓLOGOS Y SIMILARES.

GRUPO 882. GUÍAS DE TURISMO.

GRUPO 883. GUÍAS INTERPRETES DE TURISMO.

GRUPO 886. CRONOMETRADORES.

GRUPO 887. MAQUILLADORES Y ESTETICISTAS.

GRUPO 888. GRAFÓLOGOS.

Agrupación 89. Otros profesionales relacionados con los servicios a que se refiere esta división.

GRUPO 899. OTROS PROFESIONALES RELACIONADOS CON LOS SERVICIOS A QUE SE REFIERE ESTA DIVISIÓN.

EPÍGRAFES IAE ARTISTAS

Agrupación 01. Actividades relacionadas con el cine, el teatro y el circo.

GRUPO 011. DIRECTORES DE CINE Y TEATRO.

GRUPO 012. AYUDANTES DE DIRECCIÓN.

GRUPO 013. ACTORES DE CINE Y TEATRO.

GRUPO 014. EXTRAS ESPECIALIZADOS, DOBLES, COMPARSAS Y MERITOR IOS.

GRUPO 015. OPERADORES DE CÁMARAS DE CINE, DE TELEVISIÓN Y VÍDEO.

GRUPO 016. HUMORISTAS, CARICATOS, EXCÉNTRICOS, CHARLISTAS, RECITADORES, ILUSIONISTAS, ETC.

GRUPO 017. APUNTADORES Y REGIDORES.

GRUPO 018. ARTISTAS DE CIRCO.

GRUPO 019. OTRAS ACTIVIDADES RELACIONADAS CON EL CINE, EL TEATRO Y EL CIRCO, N.C.O.P.

Agrupación 02. Actividades relacionadas con el baile.

GRUPO 022. BAILARINES.

GRUPO 029. OTRAS ACTIVIDADES RELACIONADAS CON EL BAILE, N.C.O.P.

Agrupación 03. Actividades relacionadas con la música.

GRUPO 031. MAESTROS Y DIRECTORES DE MÚSICA.

GRUPO 032. INTÉRPRETES DE INSTRUMENTOS MUSICALES.

GRUPO 033. CANTANTES.

GRUPO 039. OTRAS ACTIVIDADES RELACIONADAS CON LA MÚSICA, N.C.O.P.

Agrupación 04. Actividades relacionadas con el deporte.

GRUPO 041. JUGADORES Y ENTRENADORES DE FÚTBOL.

GRUPO 043. PILOTOS, ENTRENADORES Y PREPARADORES DE MOTOCICLISMO Y AUTOMOVILISMO.

GRUPO 044. BOXEADORES, ENTRENADORES Y PREPARADORES DE BOXEO.

GRUPO 045. JUGADORES, ENTRENADORES Y PREPARADORES DE BALONCESTO.

GRUPO 046. CORREDORES, ENTRENADORES Y PREPARADORES DE CICLISMO.

GRUPO 047. JUGADORES, ENTRENADORES Y PREPARADORES DE BALONMANO, VOLEIBOL, PELOTA Y OTROS DEPORTISTAS DE LA HÍPICA, LUCHA, ETC.

GRUPO 048. ÁRBITROS DE ESPECTÁCULOS DEPORTIVOS.

GRUPO 049. OTRAS ACTIVIDADES RELACIONADAS CON EL DEPORTE, N.C.O.P.

Aprovació definitiva de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i econòmiques com a conseqüència de la situació generada per la COVID-19. - Boletín Oficial de Barcelona de 09-03-2021

Ver el documento "Aprovació definitiva de les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al manteniment i represa de les activitats comercials i econòmiques com a conseqüència de la situació generada per la COVID-19. - Boletín Oficial de Barcelona de 09-03-2021"

Acceda bajo demanda

Accede a más de 4.000.000 de documentos

Localiza la información que necesitas