ANUNCIO por el que se hac...01-02-2021

Última revisión
01/02/2021

ANUNCIO por el que se hacen públicas las bases reguladoras para la concesión de ayudas para la implantación de equipos de e-gestión (telegestión) energética en los ayuntamientos de la comarca de Osona. - Diario Oficial de Cataluña de 01-02-2021

Tiempo de lectura: 12 min

Tiempo de lectura: 12 min

Relacionados:

ANUNCIO por el que se hacen publicas las bases reguladoras para la concesion de ayudas para la implantacion de equipos de e-gestion (telegestion) energetica en los ayuntamientos de la comarca de Osona. - Diario Oficial de Cataluña de 01/02/2021

Plazo de la solicitud:Ver Detalles, 01/02/2021 hasta ----

Beneficiarios: Administraciones públicas

Tipo: Bases

Boletín: Diario Oficial de Cataluña

Categorías: Comunicación pública, Transporte y vehículos

(Páginas 1-0)


Per acord del Ple Comarcal celebrat en data 29 de juliol de 2020, es va aprovar inicialment les bases reguladores per la concessió d'ajuts per a implantació d'equips d'e-gestió (telegestió) energètica a ajuntaments de la comarca d'Osona.

En compliment del que disposen els articles 124 i 125 del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, aprovat pel Decret 179/1995, de 13 de juny, s'exposen al públic aquestes bases, a efectes de possibles al·legacions, pel termini de trenta dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona o de Girona.

Si transcorregut el termini assenyalat no es presenten al·legacions, les bases quedaran elevades a definitives. En cas contrari, caldrà acordar si s'estimen o no les al·legacions.

- BASES REGULADORES PER LA CONCESSIÓ D'AJUTS PER IMPLANTACIÓ D'EQUIPS D'E-GESTIÓ (TELEGESTIÓ) ENERGÈTICA A AJUNTAMENTS DE LA COMARCA D'OSONA

1a. OBJECTE. L'objecte d'aquesta línia d'ajuts és la concessió de subvencions en espècie, per contribuir a la millora de l'ús i la gestió energètica en els equipaments i instal·lacions municipals de la comarca d'Osona a través del lliurement d'equips (material) d'e-gestió als ajuntaments de la comarca d'Osona.

Una vegada lliurats i instal·lats en els equipaments designats pels ajuntaments beneficiaris, aquests equips permetran el control remot (domòtic i intel·ligent) de l'ús de l'energia en edificis públics. El sistema és modular, amb protocols oberts i sempre pot incorporar nous dispositius o equips, no té quota de manteniment ni costos addicionals i la interfície web és una plataforma personalitzada i modificable 100%. Per tant, un cop instal·lats els sistemes d'e-gestió es podrà:

- Controlar remotament (des de PC, Tablet o Smartphone) l'ús i gestió dels sistemes de benestar tèrmic i en alguns casos de llums i altres equips com els termos d'aigua calenta.

- Configurar diferents nivells d'usuaris o gestors energètics: CCO/ALEO, ajuntaments, brigades, conserges o personal similar, usuaris,...

- Realitzar programacions a distància i evitar l'encesa de les calefaccions o sistemes de fred en horaris on no hi ha funcionament. Els diferents sistemes de connexió i accés permetran controlar i programar amb rapidesa espais dinàmics i amb activitats canviants.

- Adequar les necessitats de temperatura segons els usos que es faci de cada espai i també segons les condicions meteorològiques exteriors.

- Configurar alarmes de control i avisos centralitzats i seguiments de paràmetres i dades que permetran anticipar-se a possibles parades o mal funcionament dels equips de gestió.

- Disposar de dades reals de l'ús i funcionament dels equipaments així com també de les temperatures dels diferents espais.

Amb aquestes actuacions, el que es pretén és fer un ús més racional del consum d'energia en els equipaments municipals, reduir el consum i les emissions, i continuar complint els objectius europeus i nacionals de contribució a la mitigació del canvi climàtic que els ajuntaments s'han compromès en els darrers anys.

Aquestes subvencions només inclouen el lliurement del material dels equips detallat anteriorment als ajuntaments, i no està inclosa la part d'instal·lació d'aquests equips a cada equipament, ni tampoc el manteniment posterior dels mateixos. Juntament amb el material es lliuraran les instruccions d'instal·lació i manteniment, i cada ajuntament s'haurà de fer càrrec dels cost de la instal·lació dels mateixos.

Si l'Ajuntament així ho sol·licita, els tècnics de l'Agència de l'Energia podran acompanyar i supervisar la instal·lació dels equips però aquesta haurà d'anar a càrrec del propi ajuntament.

2a.- FINALITAT DE LES SUBVENCIONS: Aquests subvencions estan destinades a fomentar un ús racional de l'energia en els equipaments municipals de la comarca d'Osona, afavorint la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica del territori. Amb això es pretén beneficiar l'interès comú i que els ajuntaments siguin capdavanters en l'ús racional i eficient de l'energia.

L'objectiu és teixir una xarxa intel·ligent (Smart Rural) a la comarca d'Osona que permeti, a banda de millorar l'eficiència energètica i el confort dels usuaris/es, desenvolupar tasques preventives en el desgast d'equips i reduir significativament els desplaçaments de brigades municipals, els serveis tècnics i les empreses instal·ladores.

3a. BENEFICIARIS. Els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades de la comarca d'Osona son els beneficiaris d'aquestes subvencions.

Els beneficiaris només podran presentar una sol·licitud de subvenció amb un màxima de dos equipaments, i es donarà prioritat al equipament nº 1 de cada sol·licitud:

- 1: Nom equipament / tipus d'equipament

- 2: Nom equipament / tipus d'equipament

En cas de presentar-se més sol·licituds que equips disposi el Consell Comarcal només es tindrà en compte la presentada en primer lloc, i s'atendrà segons ordre d'entrada al registre general del Consell Comarcal d'Osona.

4a.- PROCEDIMENT, PUBLICITAT I CONVOCATÒRIA DE LA SUBVENCIÓ. El procediment de concessió de lessubvencionsen espècie es tramita d'acord amb el règim de competència competitiva. Una vegada aprovades aquestes bases per l'òrgan competent, es sotmetran a informació pública pel termini de 20 dies mitjançant edicte al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i el Butlletí Oficial de la Província de Girona, al tauler d'edictes i un extracte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Un cop transcorregut aquest termini sense la presentació de cap al·legació s'entendran aprovades amb caràcter definitiu.

La convocatòria d'aquestes subvencions pot ser conjunta amb la publicació de les bases.

5a. LLOC I TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS. Les sol·licituds seran formulades d'acord amb el model de formulari que lliurarà el Consell i es presentaran d'acord amb els mitjans previstos en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i per tant es presentaran a través del registre general del Consell comarcal a través de la plataforma de l'EACAT.

Totes les sol·licituds de subvenció formulades pels ajuntaments, juntament amb les dades general del mateix, s'hauran d'acompanyar amb el nom i situació de l'equipament o equipaments que es volen instal·lar els equips.

La signatura i presentació de la sol·licitud de subvenció impliquen el coneixement i acceptació de les bases que regulen el procediment, així com l'autorització al Consell Comarcal d'Osona per a comprovar, si s'escau, d'ofici si el beneficiari està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya.

El termini de presentació de les sol·licituds serà fins a l'esgotament del nombre d'equips d'acord a les sol·licituds o com a màxim un mes a comptar a partir de l'endemà de publicació de l'anunci de convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, si bé prèviament s'haurà d'haver donat compliment als tràmits fixats per la Base de Datos Nacional de Subvenciones.

Així mateix, també es publicarà l'edicte de la convocatòria al tauler d'edictes i a la pàgina web www.ccosona.cat.

L'incompliment dels requisits o del termini de presentació de sol·licituds establerts en aquestes bases suposa la inadmissió de la sol·licitud. La manca de presentació de qualsevol dels documents esmentats, es requerirà la seva presentació en el termini màxim de deu dies hàbils. De no esmenar-se aquesta manca de documentació es resoldrà amb el desistiment de la sol·licitud presentada.

6a.- QUANTIA I CARACTERÍSTIQUES DELS EQUIPS. Cada equip d'e-gestió té un valor econòmic aproximat de 3.859,27€ (amb IVA inclòs), i aquests s'han de lliurar als ajuntaments de la comarca d'Osona. Aquests equips tindran les següents característiques mínimes per la gestió d'equipaments municipals:

- Autòmat de control programable amb 12 entrades i 12 sortides de control, i compatible amb protocols de comunicació estàndards.

- Pantalla/tabletde 7 amb ethernet per centralitzar el control i la visualització de temperatures i de diferents paràmetres.

- 1 targeta SD de memòria per emmagatzemar dades.

- Mòduls d'expansió d'entrades i sortides per arribar a controlar més de 20 paràmetres.

- 6 sensors de temperatura i les seves caixes de protecció per controlar un mínim de 6 circuits.

- 6 sondes de temperatura de contacte per controlar el funcionament dels diferents circuits de climatització.

- 1 sonda de temperatura, humitat i CO2pel control d'espais d'elevada concurrència o amb especial condicions de conservació.

- 1 sensor de temperatura exterior per ús de clima intel·ligent.

- 3 Controladors d'endolls via ràdio per a controlar equips concrets.

- 4 vàlvules de control de radiadors via radio.

- Mòdul d'expansió i comunicació via ràdio.

- Fonts d'alimentació i proteccions pels diferents equips.

- 250 metres de cable CAT7 FTP per la instal·lació i cablejat de tots els components del sistema de control.

7a. CRITERIS DE CONCESSIÓ DE LA SUBVENCIÓ. Atès el caràcter reglat d'aquesta subvenció, s'atorgaran equips fins a les 40 peticions com a primera opció d'equipament de les sol·licituds que faci cada ajuntament. Així doncs l'ordre d'atorgament serà l'ordre d'entrada de les peticions al registre del Consell Comarcal. Si un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds (passat un mes des de la convocatòria), si el nombre de sol·licituds de primera opció és inferior a 40, s'atorgaran per ordre d'entrada les peticions de sol·licitud de segones opcions (segon equipaments de cada sol·licitud) i pel mateix ordre de presentació, fins a esgotar els 40 equipaments.

Si abans de finalitzar el termini de sol·licituds, s'arriba a les 40 sol·licituds realitzades, les sol·licituds que s'entrin a posteriori però dins el termini quedaran en llista d'espera per si alguna dels peticionaris no executa la sol·licitud.

Només s'admetran a tràmit les sol·licituds que compleixin estrictament els requisits que figuren al formulari de sol·licitud que acompanya aquestes bases, i que detalli el nom i tipus d'equipament on es preveu instal·lar l'equip.

8a.- ÒRGANS COMPETENTS I RESOLUCIÓ. La proposta d'atorgament de subvencions serà elaborada per una comissió designada pel President i formada per:

- El president del Consell o vicepresident en qui delegui, que actuarà com a president de l'òrgan

- La Vicepresidenta tercera i consellera responsable de l'àrea,

- Un conseller en representació dels grups polítics que no formin part del govern,

- El gerent del Consell Comarcal,

- El responsable tècnic del servei i/o el cap de servei de l'àrea, que actuarà de secretari de la comissió.

L'òrgan competent per a la concessió o denegació de les subvencions, segons escaigui, és la Comissió Permanent del Ple del Consell.

9a.- PUBLICITAT DE LES SUBVENCIONS CONCEDIDES. Les subvencions atorgades a l'empara d'aquestes bases seran objecte de publicitat, amb indicació de la convocatòria, l'aplicació pressupostària, el/la beneficiari/a, la quantitat concedida, el projecte subvencionat, la finalitat de la subvenció, conforme es vagin publicant al Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions, a través de la seva tramesa a la Base de Datos Nacional de Subvenciones.

Els equips atorgats i el nombre de beneficiaris també serà publicat al tauler d'edictes i al portal de transparència d'aquesta Corporació.

Els adjudicataris hauran de col·locar, en l'equipament on es faci la instal·lació, un cartell de com a mínim les mides de DIN A5 i en un lloc visible de la instal·lació, on figurin els logos de l'Ajuntament i del Consell Comarcal d'Osona i en que s'indiqui Instal·lació d'e-gestió finançada amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona .

10a.- ACCEPTACIÓ DE LA SUBVENCIÓ. Una vegada el Consell Comarcal acordi l'atorgament de la subvenció corresponent, l'ajuntament o l'entitat beneficiària disposa del termini màxim d'un mes, a comptar a partir de la data de notificació de l'acord, per tal d'acceptar formalment la subvenció concedida. En aquest sentit, es preveu que el silenci administratiu per part dels ajuntaments suposarà la plena acceptació de la subvenció.

Els ajuntaments un cop hagin acceptat la subvenció atorgada hauran de comunicar en un període de 3 mesos al Consell Comarcal d'Osona a través de l'Agència Local de l'Energia d'Osona (ALEO),el termini previst per la instal·lació de l'equip. Així mateix, caldrà especificar si la instal·lació que anirà a càrrec de l'Ajuntament es vol fer sota la supervisió dels tècnics de l'ALEO o per compte propi de l'Ajuntament.

11a. ENTREGA DELS EQUIPS i ACTA DE LLIURAMENT. Una vegada detallada la informació del punt 10a per part de l'Ajuntament, el Consell Comarcal d'Osona lliurarà els equips dins els terminis següents:

- 3 mesos en cas d'instal·lació sense supervisió de l'ALEO.

- 18 mesos en cas d'instal·lació amb supervisió de l'ALEO.

Per l'entrega de l'equip es formalitzarà una acta de lliurement que haurà d'anar signada per un representant de l'Ajuntament i per un representant del Consell Comarcal d'Osona. En l'acte figurarà el lliurament de 1 o 2 equips, en quin equipament es preveu instal·lar, si el Consell Comarcal a través de l'ALEO en farà la supervisió i la data i lloc del lliurement.

Els equips seran entregats a la seu del consell comarcal, prèvia cita amb el personal de l'ALEO, per fixar dia i hora de lliurement. La recollida i el transport fins a l'equipament serà a càrrec de l'entitat local.

12a. REQUERIMENTS D'INSTAL·LACIÓ. Juntament amb els equips a instal·lar s'adjuntarà un manual d'instal·lació on s'especificaran els requeriments d'instal·lació de cada equip, manual que haurà de servir per l'empresa que faci la instal·lació per a cada ajuntament. A nivell general aquest requeriments seran:

- La instal·lació dels equips s'ha de realitzar dins d'equipaments municipals que siguin propietat dels ajuntaments o entitats municipals descentralitzades.

- La instal·lació s'haurà de realitzar en equipaments que disposin dels sistemes de protecció elèctrica i tèrmica adequats.

- Tota la instal·lació haurà de complir la normativa del Codi Tècnic de l'Edificació i el Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió.

13a. MANTENIMENT I GARANTIA DELS EQUIPS. El manteniment dels equips un cop es posin en funcionament anirà a càrrec de l'Ajuntament o Entitat Municipal Descentralitzada propietat de l'equipament.

Tot el material lliurat estarà en garantia fins el desembre de 2021, sempre i quan la instal·lació d'aquest material s'hagi realitzat seguint el manual d'instal·lació que es lliurarà juntament amb l'equip.

14a.DOTACIÓ PRESSUPOSTÀRIA. El Consell Comarcal d'Osona disposa de 40 equips de e-gestió/telegestió adquirits amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del programa de les Meses de Concertació 2016-2019, equips que van ser adquirits l'any 2019 amb càrrec a l'aplicació pressupostària 13 425 629 00.

Es realitzarà una única convocatòria dins l'any 2020.

15a. RÈGIM JURÍDIC. En tot allò que no estigui previst en aquestes bases serà d'aplicació l'Ordenança general de subvencions del Consell Comarcal d'Osona;la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, les bases d'execució del pressupost del Consell Comarcal d'Osona i demés legislació concordant.

Vic, 5 de novembre de 2020

Jaume Colomer Costa

Gerent

ANUNCIO por el que se hacen públicas las bases reguladoras para la concesión de ayudas para la implantación de equipos de e-gestión (telegestión) energética en los ayuntamientos de la comarca de Osona. - Diario Oficial de Cataluña de 01-02-2021

Ver el documento "ANUNCIO por el que se hacen públicas las bases reguladoras para la concesión de ayudas para la implantación de equipos de e-gestión (telegestión) energética en los ayuntamientos de la comarca de Osona. - Diario Oficial de Cataluña de 01-02-2021"

Acceda bajo demanda

Accede a más de 4.000.000 de documentos

Localiza la información que necesitas