Sentencia Penal Nº 77/201...ro de 2014

Última revisión
09/04/2014

Sentencia Penal Nº 77/2014, Audiencia Provincial de Barcelona, Sección 3, Rec 7/2014 de 03 de Febrero de 2014

Tiempo de lectura: 3 min

Tiempo de lectura: 3 min

Relacionados:

Orden: Penal

Fecha: 03 de Febrero de 2014

Tribunal: AP - Barcelona

Ponente: NIUBO CLAVERIA, JOSEP

Nº de sentencia: 77/2014

Núm. Cendoj: 08019370032014100104


Encabezamiento

AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Secció tercera

ROTLLE NÚM.7/2014-L

Procediment abreujat núm. 1073/2013

JUTJAT PENAL 2 D'ARENYS DE MAR

S E N T È N C I A N ú m. 77/2014

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÈS

SR. JOSE GRAU GASSÓ

SR. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA

Barcelona, 3 de febrer de 2014

VIST, en grau d'apel·lació, davant la Secció Tercera d'aquesta Audiència, aquest rotlle d'apel·lació núm. 7/2014, que dimana del procediment abreujat núm. 1073/2013, procedent del Jutjat Penal 2 d'Arenys de Mar, seguit per un delicte contra la seguretat vial, en el que ha estat part apel·lant Diego representat per la Procuradora Sra. Mª Blanca Quintana Riera i assistit pel Lletrat Sr. Angel Luis Rodríguez Valdés. Ha estat ponent del recurs el magistrat Sr. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA que expressa el parer unànime del tribunal.

Antecedentes

PRIMER.-En l'esmentat procediment es dictà sentència en la que es condemnà Diego com a autor d'un delicte contra la seguretat del tràfic de conducció sota la influència de begudes alcohòliques en concurs ideal amb un de conducció sense permís, amb l'agreujant de multireincidència a la pena de 8 mesos de presó i privació per cinc anys del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors, a més de les costes.

SEGON.-Contra la sentència hi interposà recurs d'apel·lació la defensa de la persona condemnada en demanda d'una sentència condemnatòria a pena inferior, sent impugnat el recurs pel MINISTERI FISCAL.

TERCER.-S'ACCEPTA i DÓNA per reproduïda la declaració de fets provats de la sentència apel·lada.


Fundamentos

S'ACCEPTEN i DONEN per reproduïts els de la sentència objecte de recurs i s'apliquen a més els següents:

PRIMER.- Es fonamenta el recurs en la suposada infracció de normes en individualitzar la pena, en considerar valorada doblemente l'agreujant de multireincidència. Contrariàment al que diu l'apel·lant en el seu escrit d'interposició del recurs, la sentència apel·lada s'ajusta plenament a dret ja que en apreciar-se la circumstància agreujant, la concurrència de la qual no es qüestiona, la pena a imposar ha de ser -en aplicació de l' article 66 del codi penal - la prevista legalment, en la seva meitat superior, i és aquesta la imposada. Òbviament, dins del marge d'aquesta meitat superior, la jutgessa podia 'moure's' sense ultrapassar els límits, i és el que ha fet, raonant-ho prou àmpliament.

SEGON.-L' article 14 . 5 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de desembre de 1966 celebrat a Nova York reconeix el dret a la doble instància a qui és condemnat en causa penal, raó per la qual les possibles costes que es generin de resultes del recurs interposat, es declararan d'ofici.

VISTOS els preceptes legals esmentats i els altres de general i pertinent aplicació:

Fallo

DESESTIMEM el recurs d'apel.lació interposat per la representació processal de Diego , contra la Sentència dictada en data 28 de novembre de 2013 pel Jutjat Penal 2 d'Arenys de Mar, en les actuacions de què aquest rotlle dimana, l'hem de CONFIRMAR i CONFIRMEM íntegrament i declarem d'ofici les costes del recurs.

Notifiqueu aquesta resolució a les parts i feu-los saber que no hi poden interposar cap recurs ordinari. Retorneu les actuacions originals al Jutjat d'on provenen.

Aquesta és la nostra sentència, de la qual s'ha d'unir un certificat al rotllo, i així la pronunciem, manem i signem.

PUBLICACIÓ. Barcelona, en la mateixa data. Un cop tots els Magistrats han signat aquesta sentència, avui se'n dóna la publicitat que ordena la Constitucó i les lleis. En dono fe.


LIBROS Y CURSOS RELACIONADOS

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso
Disponible

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso

V.V.A.A

14.50€

13.78€

+ Información

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos
Disponible

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos

18.26€

17.35€

+ Información