Sentencia Penal Nº 70/201...ro de 2014

Última revisión
03/03/2014

Sentencia Penal Nº 70/2014, Audiencia Provincial de Barcelona, Sección 3, Rec 167/2013 de 29 de Enero de 2014

Tiempo de lectura: 4 min

Tiempo de lectura: 4 min

Relacionados:

Orden: Penal

Fecha: 29 de Enero de 2014

Tribunal: AP - Barcelona

Ponente: NIUBO CLAVERIA, JOSEP

Nº de sentencia: 70/2014

Núm. Cendoj: 08019370032014100043


Encabezamiento

AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Secció tercera

ROTLLE NÚM.167/2013-L

Procediment abreujat núm. 257/2012

JUTJAT PENAL 5 DE BARCELONA

S E N T È N C I A N ú m. 70/2014

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÈS

SR. JOSE GRAU GASSÓ

SR. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA

Barcelona, 29 de gener de 2014

VIST, en grau d'apel·lació, davant la Secció Tercera d'aquesta Audiència, aquest rotlle d'apel·lació núm. 167/2013, que dimana del procediment abreujat núm. 257/2012, procedent del Jutjat Penal 5 de Barcelona, seguit per uns delictes deonducció sense llicència i de falsedat, en el que ha estat apel·lant Laureano representat pel Procurador Sr. Marcel Miquel Fageda i assistit pel Lletrat Sr. Albert Navó Fernández. Ha estat ponent del recurs el magistrat Sr. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA que expressa el parer unànime del tribunal.

Antecedentes

PRIMER.-En l'esmentat procediment es dictà sentència en la que es condemnà Laureano com autor criminalment responsable d'un delicte de falsetat en document oficial sense la concurrència de circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal, a la pena d'un any i tres mesos de presó, inhabilitació del dret de sufragi passiu mentre duri la condemna i multa de sis mesos amb una quota diària de sis euros, amb la responsabilitat personal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dues quotes impagades, i com autor d'un delicte contra la seguretat vial, sense la concurrència de circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal, a la pena de multa de dotze mesos amb una quota de sis euros dia, amb igual responsabilitat, i al pagament de les costes.

SEGON.-Contra la sentència hi interposà recurs d'apel·lació la defensa de la persona condemnada en demanda d'una sentència absolutòria, sent impugnat el recurs pel MINISTERI FISCAL. En aquesta segona instància s'ha acceptat coma prova la documental aportada per la defensa del condemnat consistent en la traducció jurada del que se suposa és una comunicació del Ministeri de Transport de l'Estat d'Israel.

TERCER.-S'ACCEPTA i DÓNA per reproduïda la declaració de fets provats de la sentència apel·lada.


Fundamentos

S'ACCEPTEN i DONEN per reproduïts els de la sentència objecte de recurs i s'apliquen a més els següents:

PRIMER.- Es fonamenta el recurs en què suposadament el permís de conduir de l'acusat, condemnat i ara apel·lant era autèntic. Per tal d'acreditar-ho es presenta una traducció jurada al castellà de l'hebreu, traducció jurada data el 17 d'agost de 2012 (dos mil dotze), per tant de quasi nou mesos abans de la celebració del judici i que no es va presentar a aquest per raons que s'ignoren i que per tant, formalment, impossibilitarien que fos tingut com a prova en aquesta segona instància.

Al marge de la qüestió formal, està clar que no pot sorgir l'efecte que pretén la defensa de l'acusat, atès que no hi ha cap seguretat de què el document que es tradueix sigui autèntic, tota vegada que es tracta d'un telefax. Per tant, no hi ha la certesa de què efectivament Laureano hagués obtingut permís o llicència de conduir a l'estat israelià. Per altra part, en relació al delicte de falsetat resulta contundent l'informe de la policia de Catalunya en el sentit de què és fals el document que Laureano va exhibir a la policia, de manera que encara que s'hagués pogut tenir per provat (que ja es diu que no és possible) que aquest havia obtingut en el seu moment la llicència que l'habilitès per a conduir a Israel, res exclou que el document que portava i que figura unit a les actuacions, fos realment fals.

SEGON.-L' article 14 . 5 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de desembre de 1966 celebrat a Nova York reconeix el dret a la doble instància a qui és condemnat en causa penal, raó per la qual les possibles costes que es generin de resultes del recurs interposat, es declararan d'ofici.

Fallo

DESESTIMEM el recurs d'apel.lació interposat per la representació processal de Laureano , contra la Sentència dictada el 21 de maig de 2013 pel Jutjat Penal 5 de Barcelona, en les actuacions de què aquest rotlle dimana, l'hem de CONFIRMAR i CONFIRMEM íntegrament i declarem d'ofici les costes del recurs.

Notifiqueu aquesta resolució a les parts i feu-los saber que no hi poden interposar cap recurs ordinari. Retorneu les actuacions originals al Jutjat d'on provenen.

Aquesta és la nostra sentència, de la qual s'ha d'unir un certificat al rotllo, i així la pronunciem, manem i signem.

PUBLICACIÓ. Barcelona, en la mateixa data. Un cop tots els Magistrats han signat aquesta sentència, avui se'n dóna la publicitat que ordena la Constitucó i les lleis. En dono fe.


LIBROS Y CURSOS RELACIONADOS

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso
Disponible

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso

V.V.A.A

14.50€

13.78€

+ Información

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos
Disponible

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos

18.26€

17.35€

+ Información