Sentencia Penal Nº 67/201...ro de 2014

Última revisión
03/03/2014

Sentencia Penal Nº 67/2014, Audiencia Provincial de Barcelona, Sección 3, Rec 7/2014 de 30 de Enero de 2014

Tiempo de lectura: 4 min

Tiempo de lectura: 4 min

Relacionados:

Orden: Penal

Fecha: 30 de Enero de 2014

Tribunal: AP - Barcelona

Ponente: NIUBO CLAVERIA, JOSEP

Nº de sentencia: 67/2014

Núm. Cendoj: 08019370032014100041


Encabezamiento

AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Secció tercera

ROTLLE NÚM.7/2014-L

Procediment abreujat núm. 12/2011

JUTJAT PENAL 1 D'ARENYS DE MAR

S E N T È N C I A N ú m. 67/2014

Magistrats:

SR. FERNANDO VALLE ESQUÈS

SR. JOSE GRAU GASSÓ

SR. JOSEP NIUBÒ I CLAVERIA

Barcelona, 30 de gener de 2014

VIST, en grau d'apel·lació, davant la Secció Tercera d'aquesta Audiència, aquest rotlle d'apel·lació núm. 7/2014, que dimana del procediment abreujat núm. 12/2011, procedent del Jutjat Penal 1 d'Arenys de Mar, seguit per un delicte de alsificació de documents privats, en el que ha estat part apel·lant Teodoro representat per la Procuradora Sra. Amanda Pons Bialowas i assistit per la Lletrada Sra. Ariadna Jodar Salvador . Ha estat ponent del recurs el magistrat Sr. Gustavo que expressa el parer unànime del tribunal.

Antecedentes

PRIMER.-En l'esmentat procediment es dictà sentència en la que es va condemnar Teodoro com a autor d'un delicte de falsificació de document oficial, sensa la concurrència de circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal a la pena de 8 mesos de presó i multa de vuit mesos amb una quota de sis euros dia, amb responsabilitat personal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dues quotes impagades, i al pagament de les costes.

SEGON.-Contra la sentència hi interposà recurs d'apel·lació la defensa de la persona condemnada en demanda d'una sentència en la que apreciant la concurrència de l'atenuant de dilacions indegudes, se'l condemnés a la pena de tres mesos de presó i multa de tres mesos amb una quota de sis euros, sent impugnat el recurs pel MINISTERI FISCAL.

TERCER.-S'ACCEPTA i DÓNA per reproduïda la declaració de fets provats de la sentència apel·lada.


Fundamentos

S'ACCEPTEN i DONEN per reproduïts els de la sentència objecte de recurs només en allò que no s'oposin als que s'apliquen de més i que són els següents:

PRIMER.- El recurs persegueix només que s'apreciï la concurrència de la circumstància atenuant de dilacions indegudes perquè entre la producció dels fets jutjats (febrer de 2008) i l'obertura del judici oral (abril de 2010) va passar molt de temps. Certament per una causa en la que la instrucció es limità a prendre declaració a l'acusat i a un testimoni i a aportar la certificació d'antecedents penals, aquell és un període molt llarg, però no es pot dir que hi hagi hagut dilacions, tès que es van estar practicant actuacions judicial, i foren aquestes (tot el que comportà la inhibició frustrada en favor dels jutjats centrals d'instrucció) les que generaren aquella demora. Per tant no és d'aplicació l'al·legada circumstància, però sí que el tribunal considera que al marge de què l'actuació de l'acusat provocà el retard en la celebració del judici, aquell temps invertit de resultes del plantejament de la qüestió de competència objectiva pot haver causat un retard en la resolució del cas del que se'n pot causar un perjudici per l'acusat, que es pot veure compensat fixant el mínim legalment previst de les penes privativa de llibertat i pecuniària.

SEGON.-L' article 14 . 5 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de desembre de 1966 celebrat a Nova York reconeix el dret a la doble instància a qui és condemnat en causa penal, raó per la qual les possibles costes que es generin de resultes del recurs interposat, es declararan d'ofici.

Fallo

ESTIMEM PARCIALMENT el recurs d'apel.lació interposat per la representació processal d' Teodoro , contra la Sentència dictada el 9 de setembre de 2013 pel Jutjat Penal 1 d'Arenys de Mar, en les actuacions de què aquest rotlle dimana, la qual revoquem fixant les penes de presó i de multa en sis mesos, mantenint la resta de pronunciaments i declarem d'ofici les costes del recurs.

Notifiqueu aquesta resolució a les parts i feu-los saber que no hi poden interposar cap recurs ordinari. Retorneu les actuacions originals al Jutjat d'on provenen.

Aquesta és la nostra sentència, de la qual s'ha d'unir un certificat al rotllo, i així la pronunciem, manem i signem.

PUBLICACIÓ. Barcelona, en la mateixa data. Un cop tots els Magistrats han signat aquesta sentència, avui se'n dóna la publicitat que ordena la Constitucó i les lleis. En dono fe.


LIBROS Y CURSOS RELACIONADOS

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso
Disponible

Los recursos en el proceso penal. Paso a paso

V.V.A.A

14.50€

13.78€

+ Información

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos
Disponible

Responsabilidad penal de políticos y funcionarios públicos

18.26€

17.35€

+ Información