Sentencia Penal Nº 48/201...ro de 2014

Última revisión
03/03/2014

Sentencia Penal Nº 48/2014, Audiencia Provincial de Barcelona, Sección 3, Rec 103/2013 de 23 de Enero de 2014

Tiempo de lectura: 4 min

Tiempo de lectura: 4 min

Orden: Penal

Fecha: 23 de Enero de 2014

Tribunal: AP - Barcelona

Ponente: NIUBO CLAVERIA, JOSEP

Nº de sentencia: 48/2014

Núm. Cendoj: 08019370032014100050


Encabezamiento

AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Secció Tercera

Procediment abreujat 103/13

Jutjat d'instrucció 10 de Barcelona

MAGISTRATS:

Sr. Fernando Valle Esqués

Sr. José Grau Gassó

Sr. Josep Niubò i Claveria

SENTÈNCIA 48 /2014

Barcelona, 23 de gener de 2014

Vist el judici oral i públic que es deriva de la causa que figura a l'encapçalament, causa incoada per un delicte de falsedat i un contra la salut pública en el que hi ha figurat com a persona acusada Dulce , nascut al Pakistan, l' NUM000 de 1982, amb domicili a Barcelona, amb professió, instrucció, i solvència no determinades, en llibertat per aquesta causa, causa en la que ha estat assistit pel Lletrat Sr. Javier Rofes Delgado, i representat pel Procurador Sr. Ricardo Baya Pejenaute, sent acusador el Ministeri Fiscal, havent estat ponent el magistrat Sr. Josep Niubò i Claveria que expressa el parer unànime del tribunal, s'ha dictat aquesta resolució en base als següents

Antecedentes

Únic. Instruïda la causa en el jutjat al que li havia tocat d'acord amb les normes de repartiment existents entre els jutjats d'instrucció de la capital catalana, fou declarada conclosa i elevada així a aquesta Secció de l'Audiència, en la que es preparà el judici, el qual s'ha dut a terme ahir. El Ministeri Fiscal ha formulat acusació contra Dulce a qui atribueix uns fets que qualifica com a constitutius d'un delicte contra la salut pública previst i penat en l' article 368, segon paràgraf del codi penal , del que en seria autor l'acusat sense la concurrència de cap circumstància modificadora de la

responsabilitat criminal i demanà que fos condemnat a dos anys de presó i multa de 40 euros amb quatre dies de privació de llibertat en cas d'impagament, substituint-se la pena de presó per l'expulsió del territori nacional amb prohibició de tornar-hi durant set anys, amb imposició de les costes. La defensa de la persona acusada i aquesta mostraren la seva conformitat amb l'acusació formulada i amb la pena sol licitada.

Vista la conformitat expressada, es declaren els següents


L'acusat Dulce , major d'edat, sense autorització per a residir a Espanya i sense antecedents penals sobre la 1'30 hores del 4 d'agost de 2013 a la confluència dels carrers Nou de la Rambla i Vila i Vilà de Barcelona, va vendre a Cesareo un embolcall que contenia MDMA, amb un pes net total de 0'477 grams, amb una riquesa base del 71+-3%, la qual cosa fa un tal en base de 0'34 grams +-0'1 grams, per un import de 20 €.


Fundamentos

1.L' article 787 de la llei d'enjudiciament criminal disposa que abans d'iniciar-se la pràctica de la prova, la defensa, de conformitat amb l'acusat present podrà demanar al tribunal que dicti sentència de conformitat amb la petició de condemna de major gravetat, i si la pena no excedeix dels sis anys de presó, es dictarà sentència de conformitat amb el que s'ha demanat. Com sigui que aquest és el supòsit que es dóna en aquest cas i la qualificació feta per l'acusació s'ajusta a la legalitat, i tant la tipificació efectuada, com la petició de condemna s'ajusten a les previsions legals, procedirà dictar sentència en els termes que consten en l'anterior apartat d'aquesta mateixa resolució, i havent-ho anunciat així en l'acte del judici i havent expressat les parts el seu desig de no recórrer la sentència, ja s'ha declarat la seva fermesa, així procedirà constatar-ho en aquesta resolució en la que es documenta aquell acord adoptat en l'acte del judici.

En conseqüència, es pronuncia el següent

Fallo

HEM de CONDEMNAR i CONDEMNEM Dulce com a autor d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de substàncies estupefaents de les que causen greu dany a la salut, sense la concurrència de cap circumstància modificadora de la responsabilitat criminal, a la pena de dos anys de presó que seran substitutïts per la seva expulsió de territori nacional, amb prohibició de tornar-hi en set anys i al pagament d'una multa de 40 euros amb responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament de quatre dies de privació de llibertat i al pagament de les costes del judici.

Aquesta sentència és ferma i que contra ella no hi podran interposar cap recurs.

Així ho acordem, manem i signem.

PUBLICACIÓ.L'anterior sentència ha estat donada, llegida i publicada en acte d'audiència pública el dia de la seva data. En dono fe.