Convenio Colectivo de Sec...e Baleares

Última revisión
06/04/2004

Modificacion/Interpretacion. Convenio Colectivo de Sector de ENSEÑANZA PRIVADA SOSTENIDA CON FONDOS PUBLICOS de Baleares

Sector Autonómico. Versión anterior. NO VIGENTE. Validez desde 01 de Enero de 2004

Tiempo de lectura: 7 min

Tiempo de lectura: 7 min

Resolucion de la Directora General de Trabajo y Salud Laboral de data 23-03-2004, por la que se hace publica el Acta del 18 de Marzo de 2004, que hace referencia a los incrementos de los complementos salariales en el ambito de la CAIB y al Calendario de abono de la Paga de 25 años de Antiguedad en la empresa, dentro del ambito funcional del Convenio Colectivo Nacional de Empresas de Enseñanza Privada sosternidas total o parcialmente con fondos publicos. (Boletín Oficial de las Islas Baleares num. 47 de 03/04/2004)

PRIMER

El professorat inclòs en nòmina de pagament delegat percebrà un increment mensual per jornada completa -amb efectes d'1 de gener de 2004-, en el concepte Complement Retributiu de les Illes Balears, que ja es percep actualment i serà:

* Per al professorat d'educació infantil, primària, educació especial i primer cicle d'ESO: 47,22 euros, per l'any 2004; que s'incrementaran amb 47'22 euros mensuals a l'any 2005; 47'22 euros més mensuals a l'any 2006 i, 47'22 euros més mensuals a l'any 2007.

*Per al professorat de segon cicle d'ESO i titular de la formació professional: 47,85 euros, per l'any 2004; que s'incrementarà successivament amb la mateixa quantitat mensual per a cada un dels anys següents: 2005, 2006 i 2007.

*Per al professorat de batxillerat: 27,66 euros, per l'any 2004; que s'incrementarà successivament amb la mateixa quantitat mensual per a cada un dels anys següents: 2005, 2006 i 2007.

*Per al professorat agregat de formació professional: 45,23 euros, per l'any 2004; que s'incrementarà successivament amb la mateixa quantitat mensual per a cada un dels anys següents: 2005, 2006 i 2007.

El professorat de l'ensenyament concertat que treballi al primer Cicle d'ESO, percebrà, proporcionalment a les hores treballades, a més, el següent Complement:

Dotze mensualitats de 26,04 euros, per cada un dels anys següents 2004, 2005, 2006 i 2007 o la part proporcional corresponent amb l'horari en aquest nivell educatiu.

En el cas que es produeixin variacions en el concepte retributiu "bestreta a compte primer cicle d'ESO" o equivalent al que percep el professorat de l'ensenyament públic s'hauran de revisar les quantitats proposades per tal d'adaptar-les a aquestes variacions.

En tant que els centres afectats per aquest Acord mantenguin la condició de centres totalment o parcialment concertats, han d'abonar al personal d'administració i serveis descrit a l'annex I de l'esmentat Conveni i, concretament, a les següents categories professionals dels grups 2.2 (personal d'administració), 2.3 (personal auxiliar) i 2.4 (personal de serveis generals) com a complement de lloc de feina, dotze vegades l'any, i, juntament amb la mensualitat ordinària, les quantitats següents:

- Des de gener de 2004: 53,5 euros

- Des de gener de 2005: 77 euros

- Des de gener de 2006: 100,5 euros

- Des de gener de 2007: 124 euros

L'import ha de ser proporcional en el cas de personal contractat a temps parcial. El complement ha de ser, inicialment, lineal per a totes les categories, sense perjudici de la seva futura proporcionalitat, d'acord amb les retribucions de cadascuna de les categories professionals del Conveni.

SEGON

El pagament de les quantitats i conceptes establerts en aquest acord està condicionat a què el seu abonament efectiu sigui dut a terme amb finançament de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern Balear en règim de pagament delegat per al personal docent i a través de l'augment de mòduls d'altres despeses per al personal no docent, mentre les empreses hi estiguin acollides i, en conseqüència, no abonaran el complement si el finançament no fos complit.

TERCER

Atès que dia 17 d'octubre de 2000 el BOE va publicar el IV Conveni col·lectiu d'ensenyament privat sostingut total o parcialment amb fons públics.

Atès que l'article 61 i la disposició transitòria tercera de l'esmentat conveni preveu l'establiment d'una paga extraordinària per antiguitat al personal que porta 25 anys de treball en el centre (o 15 si té complerts els 56 anys d'edat en el moment d'entrada en vigor del conveni).

En virtut de l'Acord de 23 de febrer de 2004 amb l'Administració del Govern de les Illes Balears, la Conselleria d'Educació i Cultura abonarà, la paga extraordinària d'antiguitat al personal inclòs en pagament delegat que compleix les condicions i criteris que s'especifiquen i amb el calendari que es detalla.

Condicions Percebran la Paga extraordinària d'antiguitat els docents afectats per l'àmbit d'aplicació del IV conveni col·lectiu de centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics, sempre que en el moment de causar dret a l'esmentada paga estiguin en règim de pagament delegat, en excedència forçosa sempre que hi haguessin accedit des d'un nivell concertat o subvencionat o situacions anàlogues i compleixin algunes de les condicions següents:

Haver romàs en pagament delegat o situació anàloga un mínim de tres cursos, comptant aquell en el qual es causa dret.

Haver accedit al règim de pagament fa menys de tres cursos per algun dels motius següents: implantació progressiva dels règims de concerts en el nivell d'educació infantil; accés a un nivell concertat provenint d'un nivell no concertat, sempre que, en aquest cas, es compleixin els requisits de l'article23.1er.b) del IV conveni col·lectiu

Per determinar l'obligació de l'Administració d'abonar íntegrament la paga extraordinària d'antiguitat caldrà un examen individualitzat de la situació, per tal de descartar l'existència d'abús de dret o frau de Llei. L'administració no assumirà el pagament íntegre de la paga extraordinària d'antiguitat quan l'accés d'un docent a un nivell concertat es faci amb la finalitat d'evitar el pagament d'aquest concepte per part de l'empresa.

Per percebre aquesta paga s'haurà d'estar en una de les condicions previstes a l'article 61 o la disposició transitòria tercera del IV conveni col·lectiu.

Criteris Per al càlcul de la paga extraordinària d'antiguitat es tendran en compte els següents criteris:

Per la mensualitat a abonar l'Administració es tendrà en compte la mitjana de la jornada (només hores) realitzada pel professorat en els tres darrers cursos escolars a la nòmina de pagament delegat.

En el cas del professorat acollit a la jubilació parcial, la mitjana de la jornada es calcularà en funció de la jornada realitzada pel professor o professora en els tres darrers cursos escolars abans de produir-se aquesta situació.

Els imports resultants de les retribucions originats en funció de la mitjana de la jornada que s'inclouen en la mensualitat, seran els vigents a les taules salarials que l'administració apliqui en el moment de l'abonament de la paga extraordinària o bé els que correspon als darrer més d'alta en el cas de relacions laborals extingides.

Els conceptes a computar a la mensualitat seran les retribucions bàsiques del professorat, és a dir: Sou, Triennis, Residència, i Complement Retributiu Illes Balears.

En el cas que la mensualitat del treballador o treballadora a la qual es refereix el punt anterior estigui composta de més d'un nivell, els imports de les retribucions a cada un dels nivells seran el resultat d'aplicar la proporció entre la mitjana d'hores calculada i les hores impartides a cada un dels nivells.

Es devengarà una única paga d'antiguitat al llarg de la vida laboral de la persona treballadora, que serà incompatible amb premis de jubilació , fidelitat o permanència.

Calendari

1r. trimestre any 2004 Persones nascudes fins 31/12/1941 i jubilades durant l'any 2003 que tenguin dret segons conveni

1r. trimestre any 2005 Persones nascudes a partir de 1/01/1942 fins 31/12/1944

1r. trimestre any 2006 Persones nascudes a partir de 1/01/1945 fins 31/12/1947

1r. trimestre any 2007 Persones nascudes a partir de 1/01/1948 fins 31/12/1949

1r. trimestre any 2008 Persones nascudes a partir de 1/01/1950 fins 31/12/1952

1r. trimestre any 2009 Persones nascudes a partir de 1/01/1953

QUART

Aquest Acord serà remés a la comissió Paritària del IV Conveni Col·lectiu d'Empreses d'ensenyament sostingudes totalment o parcialment amb fons públics , per tal que es procedeixi a depositar-ho davant l'organisme competent, facultant-se al secretari de la mesa negociadora Sr. Paulí Aguiló , perque dugui a terme l'enviament.

CINQUÈ

S'acorda que es puguin anar pagant en nòmina "a compte de" els diferents conceptes mentre l'Acord estigui en procés de la seva publicació oficial al BOE i/o BOIB.

I , sense res més que acordar , signen el present acord a les 16 hores de la data i el Lloc de l'encapçalament.

Per l'STEI-i

Per FE-USO

Per FETEUGT

Per FECCOO

PER Ei G - Escola Catòlica I.B.

Per ACENEB-CECE